23948sdkhjf

ITD: Lad private overtage brev- og pakkemarkedet

EU-domstolen har blåstemplet den statslige milliardstøtte til PostNord; men dommen ændrer ikke ved, at det hører fortiden til at poste skatteydernes penge i en statslig vognmandsforretning, når private vognmænd lige så godt kan udføre opgaven.

Derfor opfordrer ITD til et politisk opgør med det statslige PostNord, når den politiske aftale om postbefordringen udløber i ved årets udgang.

- Den kommende regering bør lægge en plan for fremtidens post- og pakkemarked, så private virksomheder kan klare opgaven, siger Stefan K. Schou, adm. direktør i ITD.

- Beslutningen om, hvorvidt man overhovedet vil have en statslig aktør på post- og pakkemarkedet i Danmark, kan kun træffes af det politiske niveau.

- Siden aftalen mellem Danmark og Sverige om at styrke PostNord, har vi klaget over en lang række forhold i statsstøtten. Det førte blandt andet til at, PostNord i 2021 skulle tilbagebetale næsten en halv milliard kroner til staten, da støtten gav selskabet en urimelig økonomisk fordel i forhold til de private konkurrenter.

Private kan sagtens

- Vi håber og tror, at politikerne har fået øjnene op for at post- og pakkemarkedet sagtens kan håndteres af private aktører, som allerede tilbyder danskerne pakke- og brevprodukter. Derfor er relevansen af en statslige spiller på post- og pakkemarkedet også for længst udspillet - og det er et stort antal danskere i øvrigt også enig i, siger Stefan K. Schou med henvisning til en undersøgelse foretaget i 2021.

Den nuværende politiske aftale om Post Danmarks postbefordring, som er indgået af den socialdemokratiske regering, SF, RV og EL, udløber d. 31. december 2022. Det bliver derfor en af de første opgaver for en kommende regering at tage stilling til fremtiden for PostNord.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dækkoncern henter ny salgsdirektør i egne rækker
Nye fartbump skåner lovlydige trafikanter
Stor interesse for DI-kampagne om nye EU-krav
DTL: Målret km-afgiften til privatbilerne
Rent kvindehold på chaufføruddannelsen
Frode Laursen er med til at bekæmpe madspild
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.156