23948sdkhjf

Vognmænd: Vi mangler alternativer

Applus Bilsyn samler vognmænd om grøn omstilling: ”Vi vil grøn omstilling, men mangler lige nu reelle alternativer til diesel”

Mere end 70 vognmænd fra Fyn samles i dag tirsdag aften til et informationsmøde om den grønne omstilling. Mødet finder sted hos Applus Bilsyn på Teknikvej i Odense. Mødet arrangeres sammen med DTL, If Skadesforsikring og Circle K.

 

- Den tunge vejtransport fylder en stor del i Danmarks CO2-regnskab, og jeg fornemmer, at rigtig mange vognmænd er klar til at reducere deres klimaaftryk, siger Martin Danielsen, der er en af deltagerne på mødet. Han er direktør i Schou Danielsen Logistik og formand for DTL.

- Det er en stor udfordring for branchen, at alternativerne til dieseldrevne lastbiler er svære at realisere nu og her. Elektriske lastbiler har i dag en rækkevidde på cirka 300 kilometer, og det er for lidt til at drive en effektiv transportvirksomhed.

- Samtidig koster en el-lastbil cirka tre gange mere end en almindelig lastbil, og det har vi ikke økonomi til at betale. Heller ikke muligheden for at køre på alternative brændstoffer er realistiske på grund af høje priser på biobrændstof, HVO og power-to-X-løsninger.

- HVO-brændstof er for eksempel dobbelt så dyrt som diesel, og det er kunderne ikke villige til at betale. Slet ikke midt i en tiltagende recession, siger Martin Danielsen, som understreger, at der ikke er en vej uden om den grønne omstilling. Derfor håber han, at mødet kan inspirere vognmænd til ”grøn handling”.

Det samme gør Helle Söderhamn, der er kommerciel chef i Applus Bilsyn Erhverv & Leasing.

- Danmark og resten af EU er forpligtet til at reducere CO2-udslippet med 70% inden 2030, og det omfatter også transportbranchen, siger hun.

Omfavner omstillingen

- Vi oplever, at stadig flere vognmænd omfavner den grønne omstilling og viser voksende interesse for, hvordan de mindske deres CO2-aftryk, og hvordan de i praksis konverterer til grønnere, mere klimavenlige transportløsninger.

- Samtidig melder der sig også mange spørgsmål hos dem, og her vil vi gerne tage ansvar og sammen med vores samarbejdspartnere besvare dem. Konkret kommer DTL, Circle K, If Skadesforsikring og Applus Bilsyn med afsæt i hver deres kompetencer bud på, hvad den grønne omstilling vil bringe for vognmændene, og hvad de skal tage stilling til.

Hobro - en gang til

Det er sjette gang i år, at Applus Bilsyn holder informationsarrangement om den grønne omstilling for vognmænd. Tidligere har arrangementet været holdt i Avedøre, Kolding, Næstved, Holstebro og Nørresundby.

Arrangementet i Nørresundby kastede så stor interesse af sig, at Applus Bilsyn vil afholde en ekstra infoaften i Hobro den 19. januar næste år.

14 el-lastbiler i Danmark

  • Ifølge Danmarks Statistik kører der cirka 45.000 lastbiler rundt på de danske veje, og heraf var der i juli måned 14 el-drevne lastbiler over 12 ton.
  • Det antal vil formentlig stige kraftigt i de kommende år, når Volvo og Scania kommer på markedet med flere el-lastbiler frem mod 2025.
  • Samtidig forventes priserne at falde, det samme gør priserne på vedligeholdelse, der er i øjeblikket er højere end på almindelige lastbiler.
  • I alt er der cirka 250 vognmænd på Fyn. Applus Bilsyn leverer synsløsninger og rådgivning til halvdelen.

Kilde: Applus Bilsyn

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dækkoncern henter ny salgsdirektør i egne rækker
Nye fartbump skåner lovlydige trafikanter
Stor interesse for DI-kampagne om nye EU-krav
DTL: Målret km-afgiften til privatbilerne
Rent kvindehold på chaufføruddannelsen
Frode Laursen er med til at bekæmpe madspild
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.158