23948sdkhjf

Kritik: Euro-7 kan stå i vejen for bæredygtige biler

EU-kommissionen har nu offentliggjort sit forslag til forordning om den nye emissionsnorm Euro 7, som forventes at træde i kraft for lastbiler og busser i 2027.

Forordning samler emissionsnormerne for alle køretøjer under samme regelsæt: personbiler, varebiler, lastbiler og busser. For personbiler og varebiler vil Euro 7-normen allerede træde i kraft i 2025.

Bilfabrikanterne og deres interesseorganisation, ACEA, stiller sig meget kritisk over for de nye emissionskrav, skriver De Danske Bilimportører i et notat, som er sendt ud til pressen.

"De eksisterende Euro 6-normer har allerede reduceret udledningerne til så lave niveauer, som dårligt kan måles," skriver De Danske Bilimportører.

"En yderligere reduktion vil bidrage meget lidt til at nedbringe luftforureningen yderligere fra vejtransporten. Det vil være mere væsentligt at få fjernet den del af bilparken, der kun opfylder Euro 5-normen."

"Dertil kommer, at omkostningerne ved den marginale reduktion af emissionerne til de niveauer, der er lagt op til med Euro 7, er meget høje. Faktisk er de så høje, at det vil tvinge bilfabrikanterne til at dirigere betydelige finansielle og udviklingsmæssige ressourcer tilbage til konventionelle biler i stedet for - som planlagt - at allokere dem til udviklingen af nye el-biler, brint-biler og nul-emissionsbiler".

"Især for lastbiler er nul-emissionsteknologien endnu ikke så udviklet, at dieseldrevne køretøjer kan undværes foreløbig. Hvis det skal lykkes, kræver det fuld fokus på udviklingen af ny teknologi – i stedet for på marginale forbedringer af den eksisterende teknologi," konkluderer bilimportørerne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Varebils-specialist gearer op til vækst
Venstres trafikordfører ramt af vælgernes dom
Ancotrans udvider grøn lastbilflåde i Tyskland: Vilkårene er langt bedre
Forsøg med førerløs levering skal vise fremtiden for logistikken
Første test af MANs eTruck
Otte brødre på vej
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.173