23948sdkhjf

Nu skal vognmændene have styr på de nye arbejdstidsregler

Kontrollen med chaufførers arbejdstid er nu blevet en myndighedsopgave som følge af EUs Vejpakke. Den indgår nu som et integreret element i politiets og Færdselsstyrelsen vej- og virksomhedskontrol på køre/hviletidsområdet.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv havde gerne set, at kontrollen af arbejdstidsreglerne fortsat blev håndteret af arbejdsmarkedets parter i overensstemmelse med den danske model; men det er blevet vurderet, at de ikke ville leve op til kravene i EU’s Vejpakke.

Der har i branchen været stort fokus på, hvad de nye regler om kontrol med chaufførers arbejdstid er, og hvordan myndighederne kontrollerer dem. Derfor holder Dansk Erhverv Transport og Dansk Erhverv Arbejdsgiver to informationsdage, hvor medlemmer kan få mere viden om kontrollen og blive klogere på de gældende arbejdstidsregler.

De to informationsmøder finder sted henholdsvis mandag den 12. december 2022 kl. 15-17 i Kolding og torsdag den 15. december 2022 kl. 15-17 i Sorø.

Skal klædes godt på

- Det er vigtigt for os, at vores medlemmer er klædt godt på til den nye kontrol med chaufførers arbejdstid, siger direktør i Dansk Erhverv Transport, Jesper Kronborg.

- Vi ved, at mange stadig er i tvivl om de nye regler.

- Hvis man ikke overholder reglerne, kan der vente både chauffør og vognmand store bøder. Derfor er det vigtigt at have papirerne i orden - og håber vi, at vores møder kan hjælpe til.

- Vi har haft en positiv dialog med myndighederne i opstartsfasen, og jeg er glad for, at de vil stille op og møde branchen på vores møder. På den måde tror jeg, at rigtigt mange tvivlsspørgsmål og misforståelser kan blive ryddet af vejen.

FAKTA

Kontrol med chaufførers arbejdstid

  • TID: Mandag 12. december 2022 kl. 15.00-17.00
  • STED: Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding.
  • TID: Torsdag 15. december 2022 kl. 15.00-17.00
  • STED: Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø.

Programmet:

  • Introduktion - Kristian Baasch Pindbo, Dansk Erhverv / Jesper Kronborg, Dansk Erhverv
  • Arbejdstidsregler for chauffører - Anders Jorsal, Dansk Erhverv
  • Myndighedskontrol med chaufførers arbejdstid - Mette Bertelsen Haugen, Færdselsstyrelsen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098