23948sdkhjf

Kvindehold på chaufføruddannelsen

DEKRA Erhvervsskole opretter nu et nyt hold på chaufføruddannelsen målrettet kvinder. Det nye hold starter op i januar 2023 og er kommet på opfordring fra ITD.

- Vi håber, at kvinder vil søge ind på chaufføruddannelsen, når der oprettes klasser målrettet dem, siger Henriette Kjær, der er politisk chef i ITD.

- I øjeblikket udgør kvinder kun to procent af lastbilchaufførerne i Danmark, og det tal er for lavt. Tanken er at oprette nogle klasser målrettet kvinder, så kvinderne ikke føler sig så alene på uddannelsen.

Direktør i DEKRA Erhvervsskole Anja Brauner-Kristiansen er med på ideen.

- Vi ønsker grundlæggende, at alle elever skal føle sig velkomne på vores uddannelser, så hvis vi kan gøre noget for at møde kvinderne på en bedre måde, vil vi gerne det.

- Derfor vil vi sørge for, at eleverne får adgang til dametoiletter, at der findes sikkerhedssko i størrelse 36 og arbejdstøj, som passer til kvinder

Der er ikke ændringer i selve indholdet af uddannelsen. Det første særlige kvindehold begynder mandag den 23. januar 2023 i Brøndby, og der er stadig ledige pladser, oplyser DEKRA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062