23948sdkhjf

DI: Urealistisk med flere elever på erhvervsuddannelse

Man kan lige så godt kassere målet om, at 30 procent af afgangseleverne fra Folkeskolen skal vælge en erhvervsuddannelse. Sådan lyder det i fra landets undervisningsminister, Mattias Tesfaye (S).

- Det er kun omkring en femtedel af landets unge, der efter 9. eller 10. klasse søger mod et grundforløb på en erhvervsuddannelse. Alle, der har forstand på det, ved, at det ikke kommer til at lykkes at nå i mål med 30 procent, siger han og tilføjer desuden, at de fleste er faktisk ældre, når de starter på en erhvervsuddannelse, siger ministeren til Ritzau.

I Dansk Industri (DI) er Signe Tychsen Philip, chef for DI Erhvervs- og videreuddannelse, enig.

- Vores målsætning om 30 procent har vist sig at være urealistisk; men derfor skal vi ikke fjerne vores fokus på at få flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse fra folkeskolen.

- Med den truende mangel på faglærte, som Danmark står overfor, så er det nødvendigt at få flere til at gå den vej. Det skal der være politisk fokus på.

Mere kvalitet

For at optaget på erhvervsskolerne kan stige skal kvaliteten på erhvervsuddannelserne ifølge Signe Tychsen Philip øges, så uddannelserne bliver mere attraktive at søge.

- Det er helt afgørende, at der investeres massivt i erhvervsuddannelserne, så udstyr og lærerkvalifikationer er i orden, siger hun.

- Undervisningen i folkeskolen skal også være mere praksisfaglig, så flere får øjnene op for de gode muligheder i en erhvervsuddannelse. Tidligere har der været en udfordring med mangel på lærepladser, men dem er der rekordmange af i dag. Og eksempelvis på det tekniske område går 70 procent af virksomhederne forgæves efter elever.

- Ministeren har helt ret i, at man børe brede indsatsen ud for eksempel til gruppen af ufaglærte studenter, hvor der er et stort potentiale. Det er også vigtigt, at frafaldet på erhvervsuddannelserne reduceres – særligt i grundforløbet. Det er her, at frafaldet er størst, siger Signe Tychsen Philip.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny maskinanhænger til fragtmand
Ny Scania slamsuger til erfaren chauffør
Risiko for vindstød af stormstyrke
Euro 7: Dækpartikler i søgelyset
Ukrainsk hospital takker SAWO
Bring vil åbne flere pakkeshops
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.187