23948sdkhjf

HMF vil skabe fremtidens kranfabrik

Digitalisering og data vil spille en væsentlig rolle i den nye svejseproduktion

HMF arbejder i øjeblikket på at gøre kranproduktionen endnu mere højteknologisk og automatiseret. Det sker i samarbejde med Migatronic Automation.

- Vi vil etablere en ny svejseproduktion, hvor både digitalisering og data kommer til at spille en væsentlig rolle, siger Christian Myrhøj, projektleder i HMF.

- Digitalisering, automatisering og udnyttelse af data får løbende større betydning i vores værdikæde. Derfor vil vi skabe et digitalt flow for hele processen - fra en ny kran skabes i vores udviklingsafdeling, til kranen lanceres kommercielt på markedet.

- Vi har allerede implementeret systemer, som gør det muligt at dele krandata og informationer på tværs af vores online-platform, og nu går vi skridtet videre med mere automatisering og robotteknologi i vores produktion.

Hmf og Migatronic Automation har startet pilotprojektet ”Future Lab”, der handler om at lave et midlertidigt fabriksafsnit, hvor man opbygger et fuldautomatisk set-up på nogle af de arbejdsgange, der er i svejseproduktionen.

- Overordnet skal digitalisering og automatisering være med til at sikre en mere ensartet, effektiv og skalérbar kranproduktion, siger Christian Myrhøj.

- Desuden skal det forbedre sporbarheden af de komponenter, en kran består af. Meningen er, at vi fra hovedkontoret i Højbjerg hurtigere skal kunne finde og sende den præcise reservedel til den pågældende kran i marken.

Fabrik i miniformat

”Future Lab” udvikles på en utraditionel måde. Pilotprojektet vil ikke foregå hos HMF i Højbjerg, men hos Migatronic Automation i Aabybro. Her er der både lokaler og adgang til de specialister, der for alvor skal rykke grænserne for fremtidens kranfabrik

- Vi er allerede gået i gang med at etablere det nye fabriksområde i miniskala her i Aabybro, fortæller Project Sales Manager hos Migatronic Automation, Klaus Waenerlund Kristensen.

- Her vil vi teste de nye svejserobotløsninger og den automatisk transport af emner frem til robotterne. Vi skal også udvikle og teste andre avancerede produktionsstyringssystemer, som HMF skal tage i brug.

Når det ”Future Lab” kører med en stabil, datadrevet produktion, vil det blive implementeret i HMF’s fabrik i Højbjerg - og på længere sigt i en helt ny kranfabrik, som er under overvejelse i HMF’s direktion og bestyrelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny maskinanhænger til fragtmand
Ny Scania slamsuger til erfaren chauffør
Ukrainsk hospital takker SAWO
Euro 7: Dækpartikler i søgelyset
Bring vil åbne flere pakkeshops
Ministeren tog selv rattet
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.125