23948sdkhjf

Får pris for effektivisering af godstransport: Jeg er meget stolt

Hedorfs Fonds Transportforskningspris 2023 går til lektor i datalogi, Line Reinhardt, fra Roskilde Universitet.

Line Reinhardt beskæftiger sig i sin forskning med energi-effektivisering af godstransport og forsker blandt andet i, hvordan man kan optimere lastning og losning af skibe, så man kan nedbringe forbruget af skibsbrændstof.

- Jeg er meget stolt og taknemmelig over at modtage Hedorf Fonds Transportforskningspris, siger Line Reinhardt.

- Denne anerkendelse af min forskning inden for transport betyder rigtig meget for mig, fordi transport er motoren, som holder samfundet sammen. Min interesse er især effektivisering af transporten for at reducere udledningen af CO2 uden af at gå på kompromis med service.

Denne pris er netop med til at skabe fokus på dette område.

Direktør for Hedorfs Fond Klaus Topholm siger, at Line Reinhardt er en de dygtigste forskere på sit felt.

- Hun har i sin undervisning, forskning og som leder af Center for Maritim og Marin Forskning vist, at hendes bidrag til en effektiv og grøn fremtid for godstransportsektoren er meget værdifuldt.

- Hun har blik for samarbejder på tværs af discipliner og institutter og skaber interesse for transport hos studerende gennem samarbejde med transportvirksomheder.

FAKTA OM: Transportforskningsprisen

Hedorfs Fonds Transportforskningspris er oprettet af Hedorfs Fond og uddeles i samarbejde med Transportøkonomisk Forening - TØF.

Prisen skal bidrage til en øget forskningsindsats på transportområdet.

Prisen uddeles som en anerkendelse til en internationalt anerkendt og etableret forsker, der har gjort sig særlig fortjent ved en betydelig indsats inden for transport, logistik og tilgrænsende fagområder med en væsentlig orientering mod godstransport.

Prisen blev frem til 2019 uddelt hvert andet år, men bliver i dag uddelt en gang om året.

Kilde: Hedorfs Fond

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094