23948sdkhjf

Overenskomst på plads for DTL Arbejdsgiver

Dansk Erhverv Arbejdsgiver og 3F Transport blev 11. marts enige om en ny overenskomst

Her til aften er der indgået en overenskomst mellem 3F Transport og DTL Arbejdsgiver / Dansk Erhverv Arbejdsgiver.

Aftalen er 2-årig og indeholder lønstigning3er på samme niveau som ATL og 3F's overenskomst. Det betyder, at den normale timeløn forhøjes pr. 1. marts 2023 med 6,00 kr. til 144,15 kr. og pr. 1. marts 2024 med 5,75 kr. til 149,90 kr. pr. time.

Overarbejdssatserne forhøjes, forskudttidstillæg forhøjes, satserne i Holddriftsaftalen forhøjes, garantibetalingen for eksportchauffører forhøjes, og der sker en generel regulering af overenskomstens lønsatser til lærlinge og elever.

Chaufførtillæg, faglært tillæg, kvalifikationstillæg, renovationstillæg og flyttetillæg er uændrede.

Ikke mange muligheder

- Det udlagte spor gav begrænsede muligheder for at komme med nye tiltag for transportbranchen, udtaler Martin Danielsen, der er formand for DTL Arbejdsgiver i en pressemeddelelse.

- De lønstigninger, der er blevet givet, honorerer chaufførernes store indsats i hverdagen. Det vil forhåbentlig gøre det nemmere at rekruttere chauffører; men noget fleksibilitet i arbejdets tilrettelæggelse havde været naturligt som modvægt, lyder det fra Martin Danielsen, som fremhæver de særlige begrænsninger, som transportbranchen virker under - herunder køre/hviletidsreglerne og det relativt nye arbejdstidsdirektiv fra EU.

- Vi kender ikke arbejdsdagens længde, når vi starter om morgenen, og så bevæger vi os rundt i trafikken, hvor myldretid, trafikulykker og stormvejr fuldstændig kan ændre planerne for dagen.

- Det spor, der blev lagt tidligere i processen med at forny overenskomsterne for det private arbejdsmarked, fx lagerfolk, havnearbejdere og kantinemedarbejdere har ikke taget højde for transportbranchens særlige vilkår. Det har gjort det svært at manøvrere her i den allersidste fase af de samlede overenskomstforhandlinger, fastslår Martin Danielsen.

Overenskomstsaftalen vil nu indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden inden længe forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

For detaljer om aftalens indhold - følg dette link:

https://dtl.eu/media/gfmjtej2/orientering-transportoverenskomsten-2023-2025-13-03-2023.pdf

'

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stor transportstrejke i Tyskland
Express-direktør: Vil vil sortere 6.000 pakker i timen
Km-afgift kan tvinge transportfirmaer til at flytte
Danske Fragtmænd i tættere samarbejde med storkunde
Finanslov giver grønt lys til endnu et vognmandsgebyr
Mercedes-boss: Komponentmangel bremser stadig lastbilproduktionen
Andre Nordiske Medier
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart

Send til en kollega

0.125