23948sdkhjf

Vandskader på teknisk udstyr

Tilbydes
Udløber
6. juni 2020

er langt mere komplicerede, end de umiddelbart ser ud. At foretage den korrekte førstehjælp er direkte afhængig af, at vi er hurtigt på stedet - allerhelst medens vandet fortsat er til stede.

Betydningen af vands ledningsevne
AREPAs beredskab ved denne type skader tager udgangspunkt i en lang række forhold på skadestedet og hvilken type vand, der er tale om.

Blandt de vigtigste undersøgelser er måling af vandets ledningsevne, som er et udtryk for vandets evne til at lede strøm.

Denne parameter er i korrosions-sammenhæng væsentlig af mindst to grunde.
For det første indikerer vandets evne til at lede strøm, hvor salt vandet er. Ved udtørring vil saltet krystallisere og fremme korrosionsprocessen, fordi salt tiltrækker fugt til overfladen.

For det andet har vandets ledningsevne betydning for risikoen for galvanisk tæring. Galvanisk tæring opstår f.eks. omkring backup-batterier på print, hvis vandet kan lede strømmen mellem batteriets poler.

Korrosion af metaller
En anden indikator for korrosionsrisikoen er opløsningens surhedsgrad. Generelt er det de sure opløsninger, der forøger korrosionsrisikoen. Basiske opløsninger kan også være korrosive, specielt på de lettere metaller som f.eks. aluminium.

Det er væsentligt i forbindelse med vandskader at konstatere vandets løb, da mange materialer optages i vandet. F.eks. er det ikke ualmindeligt, at regnvand med en pH-værdi på ca. 6, efter at være trængt gennem betondæk eller løbet hen over et cementgulv, er oppe på en pH-værdi på ca. 9.

AREPAs indsats
AREPA anvender grundlæggende to metoder af førstehjælp på vandskader afhængig af vurderingen af forureningstypen. Den ene er hurtig udtørring af udstyret, og den anden er omgående afrensning af udstyret, medens det endnu er vådt. Herefter kan en egentlig renovering påbegyndes.
Udbyder
Arepa Danmark A/S
Mads Clausens Vej 12
8600 Silkeborg
Danmark

Hans Christian Jul Sørensen
Telefon: +45 30681127


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.14