23948sdkhjf

Vedligeholdelse og sikkerhed på legepladsen

Tilbydes
Udløber
26. januar 2023

​Få en grundig inspektion af jeres legeplads, så I sikrer, at lovpligtigesikkerhedskrav til legepladsen overholdes.

​I Bytømreren har vi vores egen legepladsinspektør, som udfører inspektionsplaner, vedligeholdelse og renoveringen af legepladser for blandt andre kommuner og boligforeninger.

​Inspektion
​Alle legepladser skal have en inspektionsplan, og denne udføres som minimum i fire niveauer: 

​1. Årlig hovedinspektion:

Inspektion med henblik på at fastslå det samlede sikkerhedsniveau for redskaber, fundamenter og legeflader.

F.eks. med fokus på eventuelle ændringer fortaget på baggrund af en vurdering af sikkerhedsforanstaltninger, vejrets indflydelse, tilstedeværelse af råd, forfald eller tæring og en eventuel ændring i redskabets eller underlagets sikkerhedsniveau, som følge af udførte reparationer, tilføjede og/eller udskiftede komponenter.​

2. Rutinemæssig visuel inspektion:

Inspektion med formål at identificere åbenlyse farer, som kan opstå i forbindelse med normal brug, hærværk eller vejrforhold, med den hyppighed, som den driftsansvarlige har specificeret. Risikomomenter, som f.eks. ødelagte del, knuste flasker, skarpe kanter, intensiv brug eller hærværk, renlighed, underlagets beskaffenhed, manglende dele, mv.

3. Efterinstallationsinspektion:

Inspektion, der normalt udføres, før en legeplads åbnes for offentligheden, med henblik på at vurdere det samlede sikkerhedsniveau for redskaber og omgivelser på legepladsen.​

4. Driftinspektion:

Inspektion, der er mere grundig end den rutinemæssige visuelle inspektion, til kontrol af redskabets drift og stabilitet.
​Denne inspektion skal udføres med 1 til 3 måneders mellemrum eller som angivet af proceduren i dennes anvisninger. Hyppigheden afhænger af mængden og intensiteten af brugen af området samt redskabets holdbarhed.

Eksempler på punkter, der er relevante i forbindelse med driftinspektionen, kan være renlighed, redskabets frihøjde, underlagets beskaffenhed, fritlagte fundamenter, skarpe kanter og/eller manglende dele. 

Europæiske standarder og retningslinjer

Inspektionen sker med udgangspunkt i de til enhver tid gældende fælles europæiske standarder og retningslinjer for legeredskaber – læs om reglerne her.

Det er ejeren af legepladsen, som er ansvarlig for inspektionsplanen og redskabernes sikkerhed og vedligeholdelse. Det er vigtigt, at legepladser og legepladsredskaber bliver kontrolleret/inspiceret og vedligeholdt med passende mellemrum.

Kontakt os for at høre nærmere om regler og for et uforpligtende tilbud på tlf. 86133811. 
Udbyder
Bytømreren A/S

Bytømreren A/S
Graham Bells Vej 10
8200 Aarhus N
Danmark

Mathilde Gladov
Telefon: +45 26863532

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.125