23948sdkhjf

Skal du være regnvandskonsulent?

Undervisningsregion
Danmark > Midtjylland > Århus Kommune
Periode(r)
30. november 2022

1. december 2022

Der vil i den kommende år stadig være fokus på, at mange husejere skal håndtere deres regnvand i egen have. Og det kræver specialviden at kunne lave flotte og holdbare regnvandsanlæg i en have.

Derfor er der brug for REGNVANDSKONSULENTER der kan vejlede husejerne og bygge de flotte anlæg til dem.

Der er udviklet et 4 dages kursus, der giver kommunalt ansatte, anlægsgartnere og kloakmestre færdigheder i at rådgive om og udføre anlæg med grøn håndtering af regnvand i private haver. 

Regnvandskonsulentuddannelsen har gennem de seneste år været gennemført flere gange om året på Teknologisk Institut både i Taastrup og i Århus. 

Regnvandskonsulent er en uddannelse med fagligt højt niveau, og underviserne har arbejdet med området i mange år, både praktisk og forskningsmæssigt. 

Regnvandskonsulenterne skal gennemføre et 4 dages kursus, hvor de får ny faglig viden og praktisk erfaring med at udføre løsninger med lokal afledning af regnvand – både klassiske som faskiner og mere grønne som regnbede, nedsivning i græsplæner og kombinationer af disse læsninger. 

Kurset har fokus på løsninger i private haver. På kurset kommer man igennem følgende emner: 

  • Forundersøgelser og lovgivning
  • Dimensionering af løsninger
  • Design af LAR-løsninger, herunder planter og vækst
  • Klimasikring af bygninger
  • Drift og vedligeholdelse
  • Afsluttende eksamensopgave, hvor mindre LAR-anlæg planlægges og dimensioneres 

Kurset er udviklet for autoriserede kloakmestre og anlægsgartnere, for kommunalt ansatte, som skal rådgive borgere, driftsfolk, der arbejder med ejendomme, landskabsarkitekter mv., men andre faggrupper er også velkomne.

Titlen Regnvandskonsulent er allerede efterspurgt i mange kommuner, da kommunerne ved, at det kun er kompetente fagfolk, der kan gøre brug af den titel.                 

Der er lavet en video om kurset. Den kan findes på YouTube (søg på regnvandskonsulent)

her

 Tilmelding til kurset kan ske på Teknologisk Instituts hjemmeside under kurser: ⁣Regnvandskonsulent - Kurser - Teknologisk Institut. Kurset koster 10.500 kr + moms

Bemærk der er flere terminer end den angivne + at prisen stiger i 2023.

Undervisningsadresse

Kongsvang Alle 29, 8000 Aarhus C og Gregersensvej 1, 2630 Taastrup

Send til en kollega

0.203