23948sdkhjf

Firmabil uden tab: værd at vide om erhvervsleasing

Det kan godt være en dyr investering for en virksomhed at købe en firmabil. Det er derfor også blevet rasende populært i de senere år at lease i stedet.

I denne artikel vil vi kigge på de ting, som du bør være opmærksom på, når du kigger på en leasingaftale.

Leasing muligheder
Når du går med planerne om at erhvervslease en bil til dit firma, så er der nogle ting, du bør overveje, inden du tager den endelige beslutning. For det er nemlig oftest ikke beskrevet i leasingaftalen, hvilken type leasing der er tale om, men her vil vi komme ind på begge typer og forskellen på dem.

Finansiel leasing
Denne type leasing vil på sigt betyde, at du erhverver dig det leasede. Med en finansiel leasingkontrakt, så vil du skulle betale til bilen, som du så til sidst vil stå med ejerskabet over. Her kan du så enten beholde den eller sælge den til en anden. Denne måde at lease på kan sammenlignes med at afbetale på et køb. Ved denne type leasingaftale, så vil der være tale om en leasingperiode med en løbetid for tilbagebetalingen. Hvis du leaser på denne måde, så vil bilen indgå som et aktiv i dit regnskab.

Operationel leasing
Hvis du leaser på denne måde, så er der tale om en kontrakt, hvor du leaser bilen i. Når leasingperioden er slut, så leverer du bilen tilbage til leasingselskabet. På denne måde betaler du kun dit faste beløb for leasingen og eventuelt et tillæg, hvis du overskrider aftalens normeringer. En operationel leasingaftale kan sammenlignes med dét at leje noget for en periode, hvor lejen betales over løbetiden. Ved denne type aftale er det normalt, at man leaser for en bundet periode, men det er ikke af natur nødvendigt. Hvis du leaser bil på denne måde, så vil bilen indgå som en driftsomkostning i dit regnskab.

Skræddersyede aftaler
Når du leder efter en leasingaftale, så er det vigtigt at finde en, som passer til dine behov. Når du forhandler med udbyderen af leasingaftalen, så er det vigtigt at få kontrakten helt på plads, så du undgår grimme overraskelser. Derfor er det godt at have gjort arbejdet grundigt hjemmefra, så du ved netop, hvad du leder efter i en leasingkontrakt.

Ting du bør overveje inden at du skriver under med blæk kunne være følgende:
- Hvor mange kilometer får du brug for at kunne køre?
- Hvad er prisen pr. overskredet kilometer?
- Dækker leasingselskabet vejhjælp i leasingperioden?
- Hvor lang løbetid vil du have? (Ved finansiel leasing)
- Hvor længe vil du lease? (Ved operationel leasing)
- Hvilke muligheder er der for serviceeftersyn af bilen?

 

 

Send til en kollega

0.079