23948sdkhjf

Guide til bilkørsel på Kreta

Stenskred, får på vejene og uasfalterede ruter - læs med her og bliv klogere på, hvordan du på bedste vis kører rundt på Kretas veje med biludlejning.

Hvis du vælger selv at køre rundt på Kreta, kan du helt selv bestemme, hvor og hvornår du vil opleve alt, hvad øen har at byde på - uden at skulle forholde dig til turbusser og offentlig transport. Det er nemt at leje en bil på kreta og det giver en fantastisk frihed; se mere.

Kreta er et vidunderligt sted at køre eller blive kørt - du finder ikke nogle mere varierede og naturskønne ruter end dem, der krydser Grækenlands største ø. Lad ikke denne guide afskrække dig, den er kun til for at vise dig, hvordan du kan køre rundt på Kreta på en afslappet og sikker måde.

Nøglen er opmærksomhed - hele tiden. Når du kører rundt på Kreta, så tag det seriøst og vær opmærksom på alting, der foregår omkring dig på alle tidspunkter.

Først og fremmest skal du finde det rigtige sted til billeje.

Du kan læse mere her om hvordan du kommer igang med biludlejning på Kreta her.

Med billeje på Kreta, kan du garantere dig selv for at få en mere kontrolleret, behagelig og komfortabel ferie uden store varme busser fyldt med mennesker, sammen med din bedre halvdel og børnene på slæb.

Glatte veje
En stor del af de asfalterede veje på Kreta skulle gen-asfalteres for nogle år siden og den nye asfalt betyder, at overfladen på vejene kan være meget glat. Vejoverfladerne på Kreta bliver helt generelt meget polerede ved brug, hvilket især er et problem på de kritiske steder såsom i skarpe hjørner. Du kan afhjælpe dette problem ved at have længere standsningsstider og tilsvarende køre ved lavere hastighed i svingene eller gøre brug af biludlejning som tilbyder firehjulstræk og har AT-dæk (All Terrain-terrændæk) med godt greb.

Kørebanens kvalitet
Huller i vejene, løs grus og uasfalterede veje er desværre ret normalt at finde på Kreta. Du undgår uheld ved at være opmærksom på overfladen af vejen du kører på og kører derefter.

Stenskred
Vær opmærksom på sten, der kan være faldet ned på vejen. Det er værst efter nedbør, men selv vind og vandrende geder kan forårsage stenskred. Vær igen opmærksom og hold godt øje med vejen.

Trafiklys
Farven på trafiklys er ikke ligeså gældende i Grækenland som i Danmark. Selvom der er grønt for dig, kan du ikke bare køre over vejbanen, som du ville have gjort herhjemme. Tjek først om dem, der skal holde for rødt gør det - og kør så, når der er fri bane.

Geder, grise og får
På Kreta er det ikke unormalt at møde en hyrde med sin flok af geder eller får, som skal passere vejen foran dig. Det kan godt tage noget tid, men til gengæld kan det være ganske underholdende, så vær tålmodighed og nyd showet i din lejede bil.

Antag intet
Signaler, det indlysende, alt der giver mening: antag aldrig at nogen vil stoppe eller holde sig til deres side af vejen for at lade dig passere, fordi ‘det giver mening’. Forvent den mindst imødekommende adfærd hos andre bilister, så kan du altid blive positivt overrasket

Brug dine forlygter
Det er god stil at bruge dine forlygter til at gøre opmærksom på dig selv, når solen skinner i øjnene af dine medbilister, som kommer mod dig. Blink med lygterne, hvis du har på fornemmelsen, at en modkørende bil ikke har set dig - det kan forhindre uheldige overhalinger, på nogle af de lidt snævre veje.

 

Send til en kollega

0.015