23948sdkhjf

Vil du gerne køre knallert?

I Danmark er det ulovligt at køre på en lille knallert uden kørekort, hvis du er under 18 år. Til gengæld er det lovligt at køre på en lille knallert uden knallertkørekort, hvis du er fyldt 18 år før den 19. januar 2013.

Det kan indimellem være en jungle at finde rundt i reglerne for knallertkørekort, da der også skelnes mellem en lille og en stor knallert. Vil du gerne køre knallert, men er i tvivl om reglerne, så kan du læse mere om, hvornår det kræves, og hvilke betingelser du skal opfylde.

Knallertkørekort til lille versus stor knallert
Hvis du er under 18 år eller er fyldt 18 år efter den 19. januar 2013, og du endnu ikke har kørekort til motorcykel, bil eller stor knallert, skal du have kørekort til kategori AM, som er den lille knallert. Du kan faktisk allerede få dit kørekort som 15-årig, og du kan begynde at tage dit kørekort til lille knallert, når du er 14 år og 6 måneder.

Som nævnt indledningsvise, kan du uden problemer køre knallert uden et knallertkørekort, hvis du er fyldt 18 år før den 19. januar 2013. I 2013 trådte de nye regler i kraft, som i alt sin enkelthed fastslår, at du skal have kørekort i kategorien AM for at køre på knallert. Disse regler gælder for dem, der er over 18 år og endnu ikke har kørekort til bil, motorcykel eller stor knallert. Foruden den praktiske undervisning, skal man også op til en teoriprøve hos politiet.

Det store knallertkørekort til en knallert, som kan køre 45 km/t, kan du tidligst få, når du fylder 18 år – ligesom med kørekort til bil og motorcykel. Hvor man kan tage det lille knallertkørekort på ungdomsskoler landet over, skal du derimod henvende dig til en kørelærer for at tage det store. Har du allerede kørekort til bil eller motorcykel, behøver du til gengæld ikke at tage det store knallertkørekort.

Når knallertkørekortet er i hus
Lige så snart knallertkørekortet er i hus, styrter mange ud og køber sig en knallert, hvis de ikke allerede har en stående derhjemme. Uanset om du overtager en knallert gennem en i vennekredsen eller familien, eller du køber en ny knallert hos en forhandler, skal du sørge for at have en knallertforsikring. Det er nemlig et lovkrav, at man tegner en ansvarsforsikring til sin knallert, lige såvel som man gør det til biler. Vil du gerne vide, hvad din knallertforsikring kan koste? Beregn knallertforsikring her og bliv klogere på udgifterne for sin specifikke knallert.

Med en knallertforsikring er du sikret mod eventuelle erstatningsansvar, du pådrager dig i trafikken. Det vil sige, hvis du er uheldig at komme til at forvolde skade på ting eller personer i forbindelse med et uheld på din knallert, så dækker knallertforsikringen dette.

 

Send til en kollega

0.062