23948sdkhjf

Er bilen kørt i stykker?

Hvis du har– eller har haft bil, så kender du nok til hovedpinen der er forbundet med det at have bil.

Måske du tjener en god løn, og penge ikke er et problem? Fair nok – så er denne artikel nok ikke tilegnet dig. Men hvis du ligesom majoriteten af den danske befolkning, tjener en middel indkomst, så kan uventede udgifter være en stor hovedpine i hverdagen.
Det er dyrt at have bil. Ikke nok med, at vi har tårnhøje afgifter på bilerne herhjemme, så er det også dyrt at sende den en tur forbi mekanikeren, hvis den går i stykker. Og netop derfor, kan det være utroligt frustrerende, hvis bilen går i stykker. Men hvad skal man så gøre, når uheldet er ude? Det kigger vi nærmere på nedenunder, hvor der udlevereres et par gode fifs til, hvordan du undgår store udgifter til bilreparation, og hvad du skal gøre når uheldet er ude.

Købe en brugt eller ny bil?
Det hele starter med bilkøbet. Skal du købe en brugt, eller skal du købe en ny? Og hvis den skal være brugt, hvor meget må den så have kørt?
Det er selvfølgelig altid rart at købe noget helt nyt. Man giver selvfølgelig lidt mere for det, men det er også en rar fornemmelse. Der er heller ingen tvivl om, at hvis du vil undgå uforudsete udgifter de næste par år, så er det klart en fordel at købe en ny bil. Hvis du derimod ønsker at spare lidt penge på bilkøbet, så kan man altså spare en del penge på at købe en brugt bil. Det behøver ikke at være en bil der har kørt flere hundrede tusinde kilometer, men faktisk giver det meget god mening at købe en bil, der har kørt omkring de 20.000 km. De første 20.000 km. er nemlig der, hvor bilen mister det meste af sin værdi. Det betyder også, at de første 20.000 km. i en helt ny bil, kommer til at være de dyreste for dig. Man kan derfor argumentere på, hvorvidt man skal købe ny eller en, der har kørt de 20.000 km., for de penge man sparer på eventuelle reparationsomkostninger, kan man spare på at købe en, der har kørt de 20.000 km.

Tag vare om din bil
En god måde at mindske chancerne for, at din bil skal, forbi mekanikeren er at passe godt på den. Sørg for at den overholder sin service, og kør aldrig videre i den, hvis du mener at noget sidder løst eller er gået i stykker. Små reparationer kan hurtigt blive til store omkostninger, hvis ikke de bliver taget vare om. Derfor kan det være en stor fordel at kende en lokal mekaniker. Hvis du f.eks. er fra Kolding, så find en automekaniker i Kolding og vær loyal overfor ham. Chancen for at han udfører et billigt og ærligt stykke arbejde hver gang er derved større.

Er uheldet ude?
Er bilen gået i stykker? Hvis uheldet er ude, og du ikke kan undgå en tur til mekanikeren, så er det bedste du kan gøre at få indhentet flere tilbud fra forskellige mekanikkere. Gå aldrig med det første og bedste, med mindre det er et meget godt tilbud, eller hvis du stoler på din lokale mekanikker.

Send til en kollega

0.078