23948sdkhjf

Gør boligen mere ældre-venlig

Det er ikke til at komme udenom, at der simpelthen er nogle ting, der bliver sværere og sværere at gøre, jo ældre man bliver.

Det er især de fysiske evner, der bliver ramt, og det betyder, at nogle ting kan begynde at være hårdere for kroppen eller uden for rækkevidde. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for, at hjemmet følger med og tilpasses beboerens behov. Det behøver heldigvis ikke at være så svært.

Lige meget, om du selv er ved at komme op i årene eller kender en, hvor det er tilfældet, er det en god idé at begynde at tænke over, hvordan en bolig kan gøres mere anvendelig og ældre-venlig. Her gælder det om at tage udgangspunkt i de ting, der generelt kræver lidt flere fysiske kræfter at ordne, eller som kan være svære, hvis man for eksempel er dårligt gående. Og her kan nogle små justeringer gøre en stor forskel.

Alt hvad du har brug for
For at kunne gøre en bolig mere ældre-venlig selv, er man nødt til at have de ting, der skal til. Det betyder redskaber, materialer og udstyr. Her kan det være en hjælp at tage et smut til Harald Nyborg eller besøge deres hjemmeside. Her kan du nemlig finde alt fra netværkskabler til træningsudstyr og begge dele kan faktisk være gode at have til ældre. Netværk giver underholdning og nem adgang til kommunikation, mens træningsudstyr kan hjælpe den ældre med at holde kroppen sund.

Er du den handy type, kan du gøre en masse ting selv. Du kan bygge smarte opbevaringsmøbler, hvor alt er let tilgængelige uden, at de kræver, at man skal op og stå på en skammel eller ned og sidde på knæ. Herudover kan du lave håndtag, der kan sættes på vægge, der gør det nemmere og mere sikkert at bevæge sig rundt, hvis man er dårligt gående.

Er du ikke så meget til at bygge ting selv, kan du dog også sagtens købe mange ting færdiglavet allerede. Det gælder bare om at vide, hvad man skal kigge efter.

Tilgængelighed og sikkerhed
To ting, man bør fokusere på, når man prøver at gøre boligen mere ældre-venlig, er at den skal være sikker, og at ting skal være let tilgængelige. Uheld sker ofte, fordi man prøver på at nå noget, der er ude af rækkevidde. Det betyder altså, at høje skabe, hvor man er nødt til at stille sig på en skammel eller stol for at nå det, der ligger på øverste hylde, ikke er nogen god idé. Når det kommer til opbevaring, er det bedst, at alle de ting, der oftest skal bruges er inden for nem rækkevidde for en voksen, uden at personen skal strække eller bukke sig for meget.

Har boligen trin eller glatte gulve er det også et godt sted at lægge dit fokus. Ældre bliver generelt dårligere gående, og derfor er det godt at være opmærksom på udfordringer i hjemmet. Sørg for, at der er gelænder og håndtag i nærheden af de steder, der kan være svære at gå forbi. Det kan forhindre mange ubehagelige uheld.

Send til en kollega

0.031