23948sdkhjf

Derfor bør du melde dig ind i en a-kasse

Som lønmodtager kan du sikre dig selv mod pludselig økonomisk usikkerhed ved at melde dig ind i en a-kasse.

Skulle det ske, at du bliver fyret, vil du nemlig have ret til at modtage dagpenge og undgå i stedet at skulle komme på kontanthjælp.

En a-kasse er på denne måde et betryggende sikkerhedsnet for mange lønmodtagere og arbejdere at have i baghovedet. Særligt hvis man er ufaglært, og tiderne er svære. Fyringer kan komme som et lyn fra en klar himmel, når økonomien hænger i en tynd tråd, og derfor er det også bedst at være forberedt så godt som muligt.

Godt at vide om a-kasser
Ordet a-kasse står for arbejdsløshedskasse, og som nævnt er det et medlemskab af en a-kasse, der gør, at du kan få udbetalt dagpenge, hvis du pludselig bliver ledig på arbejdsmarkedet. A-kasser kommer i mange former og prisklasser, og det er derfor også vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse, der passer til netop din profil. Du kan se priser på a-kasser her.

Fælles for a-kasserne er det dog, at du skal have været medlem i en vis periode, førend du har optjent din ret til dagpenge. Det vil som oftest være en etårig periode. Derudover skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det vil sige, at du skal have meldt dig ledig på det lokale jobcenter, der derefter samarbejder med din a-kasse om din situation.

Find en a-kasse, der tilgodeser dit fag
Der findes rigtig mange forskellige a-kasser at vælge imellem. Langt de fleste af dem har specialiseret sig inden for én eller flere samhørige faggrupper, således den pågældende a-kasse kan vejlede og stå til rådighed med stor viden og netværk inden for den specifikke faggruppe.

Det kan derfor anbefales, at du sætter dig ned og undersøger de forskellige muligheder for a-kasser, der inkluderer din faglighed eller jobsituation. Måske er der flere at vælge imellem? Så er der en endnu bedre grund til at gøre din research grundigt. Når det gælder din sikring i forhold til arbejdsløshed, er det naturligvis bedst at være på den sikre side.

Du kan læse mere om fagspecifikke a-kasse på danskeakasser.dk, som er en sammenslutning drevet af en lang række danske a-kasser.

Husk at sammenligne priser, før du melder dig ind
Når du har bestemt dig for at melde dig ind i en a-kasse, skal du huske at sammenligne priser for de forskellige medlemskaber. På denne måde kan du undgå at betale mere, end hvad der behøves. Udbetalingen af dine dagpenge er ikke afhængig af, hvor meget du betaler i medlemskab til din a-kasse, så der er ikke en særlig grund i den forstand til, hvorfor du skal vælge en dyrere a-kasse.

Et godt tip til at vælge den rigtige a-kasse for dig er også at undersøge, hvordan andre medlemmer af den pågældende a-kasse beskriver deres tilfredshed. Har a-kassen fået gode ratings og anbefalinger på troværdige hjemmesider? Så er der stor chance for, at du også vil få en god oplevelse med at være medlem der.

Send til en kollega

0.063