23948sdkhjf

Betaler du for meget for din a-kasse?

Et medlemskab i en god a-kasse er din økonomiske sikring, såfremt du skulle blive arbejdsløs.

Derfor kan det heller ikke betale sig, hvis du betaler alt for meget til din a-kasse. Det koster naturligvis noget at være medlem – men priserne varierer fra a-kasse til a-kasse.

Måske er der et billigere alternativ til dig derude, som du ikke kender til endnu? På denne side om de billigste a-kasser der sammenligner a-kasser, kan du f.eks. slå din nuværende a-kasse op og sammenholde dennes pris med andre alternative (og måske billigere) a-kasser.

Du kan desuden læse mere om, hvad der kendetegner en god a-kasse. Det er nemlig en individuel vurdering, alt efter hvad du vægter højest: fagspecificitet, pris eller medlemsservice.

Den gode a-kasse
Det er naturligvis individuelt, hvordan man vægter en a-kasses værdi for ens situation. Er det vigtigt, at a-kassens kontingent er så lavt som muligt, og man derfor ikke skal betale i dyre domme for et medlemskab? Er det vigtigere, at a-kassens tilbud om rådgivning og vejledning er tiptop? Eller vil du allerhelst have den a-kasse, der henvender sig specifikt til netop din arbejdsprofil?

Der er forskellige a-kasser til forskellige stillinger og branchetyper, men der er også a-kasser, der tilbyder forskellige økonomiske og kvalitetsorienterede hensyn. Det kan derfor godt være det hele værd at undersøge markedet en ekstra gang, inden man vælger sin a-kasse og betaler for sit medlemskab.

Dagpengesatsen er altid den samme
Har du undret dig over, hvorfor priserne for medlemskab af en a-kasse kan variere, når din gældende dagpengesats ikke gør? Det er, fordi det rent faktisk er den danske stat, der står for dine dagpenge. Kontingentet til a-kassen går således til deres administrative udgifter og til driften af det serviceorgan, som a-kassen i virkeligheden også er.

Det står således også alle frit for at vælge a-kasse. Man kan skifte a-kasse, hvis man har lyst eller har fundet et bedre bud på en god, billig a-kasse, der passer bedre til ens behov. I sådanne tilfælde tager man sin opsparede anciennitet med sig, så der er ikke noget at tabe ved at skifte a-kasse.

Er du studerende?
De fleste a-kasser tilbyder en meget fordelagtig medlemspris eller et tilbud til studerende, der kan melde sig ind i a-kasserne. Er du studerende, kan du derfor også blive medlem af en relevant a-kasse allerede nu og begynde at optjene anciennitet. På denne måde vil du også være bedre stillet i forhold til ikke at ende i en karensperiode, såfremt du ikke påbegynder et arbejde, lige når du bliver færdiguddannet.

Dette er tilfældet for rigtig mange studerende, og derfor er et tidligt indgået medlemskab i en a-kasse også værd at have i baghovedet. Som studiemedlem vil man også have adgang til a-kassens medlemstilbud og rådgivning, og dette kan også være en stor hjælp at få med sig allerede i den spæde begyndelse af ens arbejdssøgning.

Send til en kollega

0.032