23948sdkhjf

Klimaet udfordrer tagkonstruktionen

Viden er magt, når det gælder om at lave den rigtige tagkonstruktion til et klima som det skandinaviske, der har en spændvidde fra rigtig mange minusgrader til mange plusgrader, samt ret voldsomme mængder nedbør.

Hos Phønix Tag Materialer har man den nødvendige viden. Og man sidder ikke og holder på den. I stedet har man valgt at lave sin egen TV-kanal, Tagkanalen for netop at dele den viden, man har i koncernen om, hvordan man forholder sig, når man skal vælge et rigtigt tag. 

På Tagkanalen vil du se og høre fagfolk, der har styr på de udfordringer, som klimaet giver, og hvilke produkter og forholdsregler, du skal tage, hvad enten du er arkitekt, rådgiver, udførende entreprenør eller bygherre. 

To lag er bedst
Phønix Tag Materialer anbefaler i sine egne henvisninger to-lags løsninger med SBS-tagpap. Og det er ikke for sjov. Det handler nemlig om at materialet skal kunne klare de belastninger, som klimaet udsætter et tag for. Derfor to lag.

Hos Phønix Tag Materialer bygger produkterne på mange års erfaringer med at fremstille tagpapper, der kan holde til det skandinaviske klima. Resultatet er tagpapløsninger, der kan holde i rigtigt mange år, modstå klimaforandringer og -udsving, og samtidig have et æstetisk og smukt udseende gennem hele levetiden. Levetiden er lang, og dermed er bæredygtigheden også i hus. 

Styrke og fleksibilitet
Løbende, avancerede testforløb i produktionen sørger for, at tagpappet hele tiden har den nødvendige elasticitet, strækevne og brudstyrke, som et tagpaptag skal have. Og intet tag er bedre end underlaget, så det skal også være i orden. Den tagpap som Phønix Tag Materialer anvender, er bitumen-baseret. Det er i sin oprindelse et olieprodukt, men i forædlingsprocessen bliver det til en tæt gummiagtig masse, som smeltes sammen med et bærende, armeret lag. Dermed opstår den store styrke og fleksibilitet, som tagpappet har. Tagpap kan give sig meget, hvilket betyder at den uden problemer kan optage de bevægelser, der sker i tagkonstruktionen som følge af temperaturskift

Lang garanti
Phønix Tag Materialer giver 15 års garanti på sine produkter. Men der er ingen grund til at frygte for tiden efter, for SBI Statens Byggeforsknings Institut, har påvist, at det perfekte tagpaptag kan holde i mindst 50 år. Det kræver dog, at også underlaget er i orden, og at udførelsen er korrekt.

En video fortæller om problemet

Send til en kollega

0.016