23948sdkhjf

Derfor skal du have meldt dig ind i en a kasse

Vi kender alle det med at der er en række ting man skal have styr på i det daglige liv. Men det er ikke altid man lige kan huske det hele, da der er mange forskellige ting at holde styr på.

Det er eksempelvis vigtigt at være medlem af både en fagforening og a kasse, når man er på arbejdsmarkedet. Men det kan også være svært helt at hitte ud af, hvorfor man egentlig skal være medlem af en a kasse. Hvis du gerne vil vide mere om, hvorfor du skal have meldt dig ind i en a kasse, læs med her. 

Hvad er en a kasse? 
Men nu sidder du nok og tænker, men hvad er sådan en a kasse egentlig for noget? En a kasse kaldes også for en arbejdsløshedskasse som er en organisation der tilbyder dig forsikring mod arbejdsløshed, samtidig med de er med til at administrerer love og regler på arbejdsområdet. Det er altså en organisation der hjælper dig, hvis du skulle være så uheldig at gå hen blive arbejdsløs. Rigtig mange a kasser er desuden tilknyttet en fagforening, så du kan have det hele samlet et sted. 

Hvad kan den tilbyde dig? 
Når du bliver medlem af en a kasse, er du med til at sikre dig selv mod arbejdsløshed. Du har ikke mulighed for at sørge for at du ikke bliver arbejdsløs, men du har mulighed for at sikre dig selv dagpenge, hvis du skulle komme i den uheldige situation. Når du bliver medlem af en a kasse, har du også mulighed for at få hjælp med sygedagpenge, barsel og feriedagpenge. Du har også mulighed for at tilkøbe ekstra lønsikring, så du kan få op mod 90 procent af din løn hvis du skulle blive arbejdsløs. Du skal altså melde dig ind i a kasse, så du kan sikre dig selv hvis du skulle blive arbejdsløs. 

Find den billigste a kasse 
Når du skal finde den billigste a kasse, er der en række forskellige måder du kan gøre det på. Først og fremmest, skal du finde de a kasser, der passer bedst til dine behov.  Men når du har fundet det, har du mulighed for at sammenligne priserne på kontingent hos de forskellige a kasser. Det kan også være en god ide at kigge på hvor høj lønsikring man kan få, så du er helt sikker på du får de bedste muligheder hvis du skulle ende med at blive arbejdsløs. 

Send til en kollega

0.078