23948sdkhjf

Skal man vælge flex eller privatleasing?

Dette indhold er sponsoreret.

Bilmarkedet kan være en forvirrende jungle at navigere i, uanset om man har kørt bil i årevis eller er ny i trafikken, om man har haft egen bil længe eller skal erhverve sig sin første bil. Hvis man vil have egen bil at køre rundt i, kan løsningerne, umiddelbart, virke uendelige. Først og fremmest skal der dog tages stilling til, hvorvidt man vil eje eller lease bil. For hver beslutning der tages, dukker nye spørgsmål op. Hvis du vil købe, skal den så være ny eller brugt? Hvis du vil lease, skal det så være flexleasing eller privatleasing? Denne guide er udformet til dig, som gerne vil lease, men som ønsker at blive klogere på fordelene og ulemperne ved at vælge henholdsvis flex- eller privatleasing.

Flexleasing
Flexleasing er en finansieringsform, der er en blanding af leje og lånefinansiering. Flexleasing læner sig dog mest op ad lånefinansieringen, da man efter endt lejeperiode står som ejer af bilen. I praksis betyder det, at man køber en bil, eventuelt fra udlandet, som man derefter vælger at lease med det samme. Dette gør man for at undgå at betale den fulde registreringsafgift, der, som bekendt, er meget høj i Danmark. Til dagligt fungerer det gennem en afdragsordning, hvor der månedligt betales en lille procent af registreringsafgiften. Efter leasingperiodens afslutning er man bundet til at købe bilen til den bestemte restværdi. Det er også muligt selv finde en tredje part, som vil købe bilen til restværdien. Restværdien er den sum, der skal betales for bilen efter leasingperiodens afslutning, og det er meget vigtigt, at denne er så præcis som overhovedet muligt for et ideelt salg. Den danske registreringsafgift er på 150%, og da man løbende, igennem flexleasingen, har afdraget på denne, står man efter endt leasingperiode med en billig betalt bil. Dette er en grund til hvorfor flexleasing kan være en fordel for mange. Man har netop muligheden for at køre i en bil af høj kvalitet, da prisen på bilen gennem flexleasing er af overkommelig størrelse.

For at skabe et mere klart overblik over flexleasing, vil de specifikke fordele og ulemper blive udspecificeret herunder.

Fordelene ved flexleasing:

  • Mulighed for at have en bil af høj og eksklusiv kvalitet
  • Ubegrænset kilometertal
  • Fleksibilitet
  • Mulighed for at købe bilen efter endt leasingperiode
  • Betalingen af registreringsafgiften sker ved et lavt månedligt beløb

 Ulemperne ved flexleasing:

  • Tvunget til at købe eller videresælge bilen efter endt leasingperiode
  • Arbejde er nødvendigt i forbindelse med køb eller videresalg af bilen
  • Nødvendigt at sikre en præcis restværdi, og at denne bliver skrevet ned
  • Selvbetalt syn og service

Privatleasing
Som privatperson har man derudover også mulighed for at lease sin bil som privatleasing. Privatleasing, er ligesom flexleasing, også en finansieringsform, der er en blanding af leje og lånefinansiering. Forskellen er blot, at privatleasing læner sig mere op af leje, hvorimod flexleasingen læner sig mere op af lånefinansieringen. Privatleasing kan være ganske simpel at forstå, da det minder meget om at leje. Man skal blot betale et beløb hver måned i den givne aftalte periode, hvorefter bilen skal afleveres tilbage til leasingselskabet. Privatleasing er for dig, som ønsker at udskifte sin bil ofte. Grunden til dette kan være mange, men måske man hurtigt bliver træt af bilen, eller man kan være typen, som drømmer om at prøve de fleste biler af.  Hvis man skulle købe en bil, går der et vis antal år, før denne er afbetalt og det dermed kan svare sig. Men har man alligevel et ønske, efter ganske få år, om at udskifte bilen til en anden model, kan privatleasing være løsningen, da man forholdsvis nemt og ubesværet kan udskifte den bil, du kører rundt i.

For at skabe et mere klart overblik over privatleasing, vil de specifikke fordele og ulemper blive udspecificeret herunder.

Fordelene ved privatleasing:

  • Man ejer ikke bilen og, dermed, hæfter man heller ikke for noget
  • Leasingselskabet betaler for syn og service
  • Fleksibelt, da man har mulighed for at skifte bil ofte
  • Nemt og struktureret med fast månedligt beløb og aflevering af bil efter endt leasingperiode

Ulemperne ved privatleasing:

  • Man har ikke mulighed for at komme til at eje bilen
  • Tvunget til at udskifte bilen, når leasingperioden er afsluttet
  • Man skal kende sit behov, da der er kilometerbegrænsning

Forhåbentlig er junglen af leasing blevet en smule mere overkommelig og overskuelig efter at have læst denne guide. Uanset hvad man ender med at vælge, er det vigtigt at vælge det, man har den bedste mavefornemmelse med. Kombinationen af sund fornuft og at følge sin mavefornemmelse vil uden tvivl munde ud i den rette løsning.

Send til en kollega

0.047