23948sdkhjf

Alt du skal vide om miljøvenlig emballage

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Hvordan kan du eller din virksomhed bidrage til en grønnere fremtid? Det kan du blive klogere på lige her. Overforbruget af klodens ressourcer er en presserende udfordring, men miljøvenlig emballage er et skridt i den rigtige retning. Tag ansvar for dig selv og din virksomhed ved at lære om bæredygtige emballageløsninger, der kan bidrage til en grønnere fremtid og mindske vores miljøpåvirkning.

Hvad er miljøvenlig emballage?

Miljøvenlig emballage er en type emballage, der er designet til at minimere miljøpåvirkningen ved at opfylde kriterier som genbrug, genanvendelse og biologisk nedbrydelighed. Denne type emballage er fremstillet af materialer som papir, pap, visse typer plast og plantestivelsesmateriale (PSM). Miljøvenlig emballage kan omfatte materiale reduktion, genbrugsprodukter og biobaserede materialer.

Hvorfor er det godt at bruge miljøvenlig emballage?

Miljøvenlig emballage er vigtig for at mindske miljøpåvirkningen fra råmaterialevalg, produktion, transport og bortskaffelse. Ved at reducere mængden af traditionel emballage og vælge mere miljøvenlige emballagetyper, kan vi spare ressourcer, minimere affald og skåne naturen.

Miljøvenlig emballage er ofte genanvendelig, biologisk nedbrydelig og fremstillet af bæredygtige materialer, hvilket bidrager til en grønnere og mere bæredygtig fremtid for vores planet.

Miljøvenlige emballagetyper

Bæredygtige alternativer til traditionel emballage inkluderer blandt andet papir og pap, som er biologisk nedbrydelige og genanvendelige. Der findes også typer af plast, såsom genbrugsplast og bioplast, der kan være mere miljøvenlige end traditionelle plastmaterialer.

Plantestivelsesmateriale (PSM) er en innovativ og bionedbrydelig løsning, der er fremstillet af vedvarende ressourcer. Det er vigtigt at vælge emballagematerialer, der opfylder kriterierne for miljøvenlig emballage, såsom genanvendelighed, bionedbrydelighed og lav miljøpåvirkning.

Sådan pakker du miljøvenligt

Vil du gerne vide, hvad du eller din virksomhed aktivt kan gøre for at reducere miljøaftrykket, når der skal pakkes varer? Så kan du følge disse råd:

 • Brug minimal emballage og vælg genbrugsmaterialer.
 • Vælg højkvalitets emballage for at undgå ekstra lag.
 • Anvend en lille, miljøvenlig papkasse, og fyld overskydende plads med miljøvenligt kassefyld.
 • Print færre pluksedler og følgesedler for at spare papir.
 • Brug genanvendelig og miljøvenlig emballage.
 • Søg rådgivning fra eksperter, og stil spørgsmål til din leverandør for at træffe de bedste valg.

Andre miljøvenlige tiltag

Udover at vælge miljøvenlig emballage kan både privatpersoner og virksomheder tage andre skridt for at reducere deres CO2-aftryk. Dette inkluderer:

 • Reducere energiforbruget ved at slukke for elektronik, når det ikke er nødvendigt, og vælge energieffektive apparater.
 • Skifte til vedvarende energikilder, såsom sol- eller vindenergi.
 • Benytte offentlig transport, samkørsel eller cykle, når det er muligt, for at minimere biltrafik.
 • Genbruge og genanvende materialer, såsom papir, plast og glas.
 • Planlægge indkøb og ressourcer for at reducere madspild og affald.

Så hvis du eller din virksomhed ønsker at bidrage til en grønnere fremtid, er der altså flere områder, hvor I kan skride til handling.

Send til en kollega

0.031