23948sdkhjf

ID.Buzz – Historien bag det elektriske rugbrød

Annonce for Biltorvet.

Volkswagen har med ID.Buzz formået at tage et ikonisk stykke af bilhistorien og bringe det ind i en bæredygtig fremtid. Læs med her, hvor Biltorvet ser nærmere på historien bag den populære model samt de lækre features, som ID-Buzz byder på. 

Fra Volkswagen Type 2 til den moderne ID.Buzz
Den oprindelige Volkswagen Type 2, også kendt som “transporteren”, "rugbrødet" eller "bussen", har en særlig plads i hjerterne hos mange bilentusiaster. Minibussen, der først blev lanceret i 1950, blev hurtigt et symbol på frihed og eventyr, især blandt 60'ernes og 70'ernes hippiebevægelse. Med sit praktiske design og pålidelige ydeevne blev den en favorit blandt både familier og rejsende. Nu, over 70 år senere, genopliver Volkswagen denne klassiker som en del af deres elektriske fremtid. 

Volkswagen Type 2 blev designet af Ben Pon, og i 1950 rullede de første eksemplarer af  sted fra Tyskland. Den originale bus blev hurtigt populær for sin alsidighed – den kunne bruges som varevogn, minibus eller campervan. Den havde et unikt, charmerende design med en split-forrude og en bagmonteret luftkølet motor, som bidrog til dens karakteristiske lyd. Med tiden udviklede bussen sig gennem flere generationer, men den klassiske form og funktion forblev et kendetegn.

Udforsk ID.Buzz hos Biltorvet.  

Klassisk design kombineret med moderne teknologi
Volkswagen ID.Buzz bygger videre på arven fra det originale rugbrød, men med moderne teknologi og bæredygtighed i fokus. Den nye ID.Buzz er en del af Volkswagens ID-familie, som består af elektriske køretøjer baseret på deres MEB-platform. Denne platform er designet specifikt til elbiler og giver mulighed for fleksible og rummelige interiører samt avancerede, teknologiske features.

Med ID.Buzz har Volkswagen ikke kun givet et nostalgisk nik til fortiden, men også en vision for fremtiden. Den elektriske genfødsel af folkevognsrugbrødet viser, hvordan klassisk design og moderne teknologi kan forenes for at skabe bæredygtige løsninger i bilindustrien. ID.Buzz er mere end bare en bil; det er en bro mellem generationer og et symbol på en mere bæredygtig fremtid.

Det er nok også derfor, at den store elbil er kåret som både Årets Bil i Danmark 2023 og Årets Varebil 2023. Den rummer meget af det, som en moderne bil skal kunne. Den kører godt på vejen, har en god rækkevidde, og så har den designet med sig.  

Er du interesseret i den store ID.Buzz? Eller er du på jagt efter andre elektriske modelle? Så udforsk de mange elbiler hos Biltorvet, og se, hvad fremtidens modeller har at byde på.  

Send til en kollega

0.111