23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2017/S 206-426279
Offentliggjort
26.10.2017
Udbudstype
Konkurrencepræget dialog

Udbyder

Trafikselskabet Movia

H5 — Udbud af havnebussejlads


Trafikselskabet Movia

Udbudsbekendtgørelse – forsyningsvirksomhed

Tjenesteydelser

Direktiv 2014/25/EU

Del I: Ordregivende enhed

I.1) Navn og adresser
Trafikselskabet Movia
29896569
Gammel Køge Landevej 3
Valby
2500
Danmark
Kontaktperson: Victor Hug
Telefon: +45 36131630
E-mail: vih@moviatrafik.dk
NUTS-kode: DK

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: www.moviatrafik.dk

I.2) Fælles udbud
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: https://www.ethics.dk/asp4/qualify/movia_0505_20171023.nsf
Yderligere oplysninger fås på den ovennævnte adresse
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til den ovennævnte adresse
Elektronisk kommunikation kræver anvendelse af værktøjer og anordninger, der ikke er almindeligt tilgængelige. Der er gratis, ubegrænset og fuld adgang til disse værktøjer og anordninger på: https://www.ethics.dk/asp4/qualify/movia_0505_20171023.nsf
I.6) Hovedaktivitet
Havnerelaterede aktiviteter

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

H5 — Udbud af havnebussejlads.

II.1.2) Hoved-CPV-kode
60610000
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

Trafikselskabet Movia — herefter kaldet Movia — udbyder i H5 — udbud af havnebussejlads driften af havnebusser i fast rutesejlads mellem stoppesteder i det indre af Københavns Havn. Udbuddet omfatter en basisydelse bestående af rutesejlads med 4 både, svarende til ca. 15 000 sejlplantimer pr. år. Foruden basisydelsen omfatter udbuddet en option på udvidelsen af driften med op til 2 yderligere både.

Rutesejladsen skal udføres med bådmateriel, der er ejet og bemandet af operatøren eller en underoperatør, operatøren har indgået aftale med om udførelsen af sejladsen.

II.1.5) Anslået samlet værdi
Værdi eksklusive moms: 280 000 000.00 DKK
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK011
II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

Trafikselskabet Movia — herefter kaldet Movia — udbyder i H5 — udbud af havnebussejlads driften af havnebusser i fast rutesejlads mellem stoppesteder i det indre af Københavns Havn. Udbuddet omfatter en basisydelse bestående af rutesejlads med 4 både, svarende til ca. 15 000 sejlplantimer pr. år. Foruden basisydelsen omfatter udbuddet en option på udvidelsen af driften med op til 2 yderligere både.

Rutesejladsen skal udføres med bådmateriel, der er ejet og bemandet af operatøren eller en underoperatør, operatøren har indgået aftale med om udførelsen af sejladsen.

II.2.5) Tildelingskriterier
Prisen er ikke det eneste tildelingskriterium og alle kriterier er udelukkende anført i udbudsdokumenterne
II.2.6) Anslået værdi
Værdi eksklusive moms: 280 000 000.00 DKK
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Varighed i måneder: 120
Denne kontrakt kan forlænges: ja
Beskrivelse af forlængelser:

Under forudsætning af at operatøren leverer den aftalte kvalitet, har operatøren ret til en forlængelse af kontraktperioden. Forlængelsen kan opnås for en kontraktperiode på 2 år. Forlængelsen kan opnås 1 gang således at kontraktperioden maksimal er i alt 12 år — dog således, at udløbet af kontraktperioden koordineres med et af Movia planlagt udbud.

II.2.9) Oplysning om begrænsningen af antallet af ansøgere, der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet antal ansøgere: 5
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal ansøgere:

Såfremt Movia modtager ansøgninger fra mere end 5 egnede ansøgere, vil Movia prækvalificere de 5 egnede ansøgere, der har dokumenteret den mest relevante erfaring med opgaver af tilsvarende fagligt indhold og karakter, som de opgaver udbuddet omfatter. Udvælgelsesbedømmelsen foretages ud fra referencerne angivet i ansøgernes eESPD.

II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af optioner:

Det vil som led i dialogfasen skulle afklares, om det er relevant at medtage en prissat option på udvidelse af driften med 2 yderligere havnebusser. Vilkårene for optionen vil i givet fald fremgå af det endelige udbudsmateriale.

II.2.12) Oplysninger om elektroniske kataloger
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Ansøgere skal som led i ansøgningen udfylde og aflevere den af Movia udarbejdede skabelon for ESPD, der indgår i udbudsmaterialet som en xml-fil. Ansøgerne skal downloade filen og derefter importere og udfylde den via hjemmesiden https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/filter?lang=da Vejledning findes på http://www.kfst.dk/Offentlig-konkurrence/Udbud/Udbudsregler/ESPD

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
Liste over og kort beskrivelse af betingelser:

Ansøgere vil blive udelukket fra deltagelse i denne udbudsprocedure, såfremt de er omfattet af en eller flere af de i udbudslovens § 135, stk. 1 og 3, § 136 og § 137, stk. 1, nr. 1, 2 og 6, nævnte udelukkelsesgrunde. Der henvises i det hele til ESPD'ets del III, hvor ansøgerne skal oplyse, hvorvidt de er udelukket fra deltagelse efter nogen af de nævnte grunde.

III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

ESPD, del IV, litra B (»Øvrige økonomiske og finansielle krav«) — ansøgeren skal angive dækningssummerne i sin erhvervsansvarsforsikring for personskade og tingsskade pr. år. Ansøgeren skal ligeledes bekræfte, at denne er i stand til at stille en sædvanlig garanti udstedt af pengeinstitut/kautionsforsikringsselskab på anfordringsvilkår på 500 000 DKK per båd, dvs. i alt 2 000 000 DKK, for opfyldelsen af forpligtelserne efter den udbudte kontrakt. Der henvises til udbudsbetingelserne for en mere udførlig omtale af dette krav.

Oplysningerne i ESPD'et benyttes som foreløbigt bevis for, at ansøgeren opfylder de nedenfor anførte mindstekrav.

Ansøgeren kan basere sig på andre enheders formåen (f.eks. et moder- eller søsterselskab eller en underleverandør) uanset den juridiske karakter af forbindelserne mellem ansøgeren og disse andre enheder. Ansøgeren skal i givet fald som del af ansøgningen godtgøre at kunne råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af kontrakten, f.eks. ved som del af ansøgningen at fremsende støtteerklæring for disse enheders juridiske forpligtelse til at stille de nødvendige ressourcer til rådighed i kontraktperioden. I udbudsmaterialet indgår skabelon til en sådan støtteerklæring. En ansøger, der baserer sig på en eller flere andre enheders kapacitet, skal sikre, at Movia modtager selvstændige ESPD'er for disse andre enheder, hvori der meddeles de relevante oplysninger for hver af de enheder, som ansøgeren baserer sig på.

Når grupper af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium) deltager i udbudsproceduren sammen, skal for hver af de deltagende økonomiske aktører udfyldes særskilt ESPD, der vedlægges ansøgningen. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.

Samtidig skal gruppen af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium) afgive erklæring om fælles befuldmægtiget, som kan forpligte gruppen samt om solidarisk, direkte og ubetinget hæftelse overfor Movia for ansøgernes deltagelse i udbudsforretningen og udførelse af den kontrakt, som konsortiet måtte blive tildelt. I udbudsmaterialet indgår skabelon til en sådan erklæring.

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

Det er et mindstekrav, at en ansøger skal være i besiddelse af sædvanlig erhvervsansvarsforsikring med en minimum dækningssum for personskade på 10 000 000 DKK pr. år og en minimum dækningssum for tingsskade på 2 000 000 DKK pr. år.

Det er endvidere et mindstekrav, at ansøgeren er i stand til at stille en garanti udstedt af pengeinstitut/kautionsforsikringsselskab på anfordringsvilkår på 500 000 DKK per båd, dvs. i alt 2 000 000 DKK, for opfyldelsen af forpligtelserne efter den udbudte kontrakt.

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

ESPD, del IV, litra C (»Tjenesteydelseskontrakter: udførelse af tjenesteydelser af den anførte type«) — ansøgeren skal beskrive opgaver, der er afsluttet inden for de seneste 3 år før ansøgningsfristens udløb, hvis ej igangværende, vedrørende udførelse af opgaver, der er sammenlignelige med de opgaver, som udbuddet omfatter, dvs. opgaver med lignende fagligt indhold og karakter.

Ansøger må maksimalt vedlægge 5 referencer (i alt for hele ansøgerteamet), der hver maksimalt må fylde 1 A4-side. Såfremt ansøger fremsender mere end 5 referencer, inddrager Movia alene de 5 nyeste referencer (dvs. de 5 senest afsluttede opgaver) i vurderingen.

Der stilles ikke formelle krav til referencernes indhold eller opbygning, men Movia ser gerne, at referencerne indeholder oplysning om ydelsen, størrelse på opgaven og dato for opgavens afslutning. Ansøgeren kan vælge at vedlægge referencelisten som et separat dokument. I så fald skal ansøgeren i ESPD, del IV, litra C, specifikt henvise til, at der er vedlagt en sådan liste som separat dokument.

Ansøgeren kan basere sig på andre enheders formåen (f.eks. et moder- eller søsterselskab eller en underleverandør) uanset den juridiske karakter af forbindelserne mellem ansøgeren og disse andre enheder. Ansøgeren skal i givet fald godtgøre at kunne råde over de ressourcer, der er nødvendige til opfyldelse af kontrakten, f.eks. ved som del af ansøgningen at vedlægge støtteerklæring for disse enheders juridiske forpligtelse til at stille de nødvendige ressourcer til rådighed i kontraktperioden. I udbudsmaterialet indgår skabelon til en sådan støtteerklæring.

En ansøger, der baserer sig på en eller flere andre enheders kapacitet, skal sikre, at Movia modtager selvstændige ESPD'er for disse andre enheder, hvori der meddeles de relevante oplysninger for hver af de enheder, som ansøgeren baserer sig på.

Når grupper af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium) deltager i udbudsproceduren sammen skal for hver af de deltagende økonomiske aktører udfyldes særskilt ESPD, der vedlægges som del af ansøgningen. Der henvises til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning herom.

Samtidig skal gruppen af økonomiske aktører (f.eks. et konsortium) afgive erklæring om fælles befuldmægtiget, som kan forpligte gruppen samt om solidarisk, direkte og ubetinget hæftelse overfor Movia ved ansøgers deltagelse i udbudsforretningen og udførelse af den kontrakt, som konsortiet måtte blive tildelt. I udbudsmaterialet indgår skabelon til en sådan erklæring.

Oplysningerne i ESPD benyttes som foreløbigt bevis for, at ansøgeren opfylder de nedenfor anførte mindstekrav.

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

Ansøgeren skal anføre mindst 1 reference vedrørende opgaver, der er sammenlignelige med de opgaver som udbuddet omfatter, dvs. opgaver med lignende fagligt indhold og karakter.

III.1.4) Objektive regler og kriterier for deltagelse
III.1.5) Oplysning om reserverede kontrakter
III.1.6) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges:

Der henvises til udbudsmaterialet.

III.1.7) De vigtigste finansierings- og betalingsvilkår og/eller henvisning til relevante bestemmelser herom:

Der henvises til udbudsmaterialet.

III.1.8) Retlig form, som kræves af den sammenslutning af økonomiske aktører, ordren tildeles:
III.2) Kontraktbetingelser
III.2.1) Oplysninger om en bestemt profession
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:
III.2.3) Oplysninger om de medarbejdere, der er ansvarlige for kontraktens udførelse

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Konkurrencepræget dialog
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
IV.1.4) Oplysninger om reduktion af antallet af løsninger eller tilbud under forhandlingerne eller dialogen
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 24/11/2017
Tidspunkt: 14:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
Dato: 29/11/2017
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: ja
Skønnet tidsplan for offentliggørelse af yderligere bekendtgørelser:

Movia forventer at genudbyde kontrakten om driften af havnebusser i fast rutesejlads mellem stoppesteder i det indre Københavns havn om 10-12 år.

VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
VI.3) Yderligere oplysninger:
VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@naevneneshus.dk

Internetadresse:http://www.klfu.dk

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

Klager over ikke at være prækvalificeret skal være indgivet til klagenævnet inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor Movia har afsendt en underretning til berørte ansøgere om, hvem der er blevet prækvalificeret, hvis underretningen angiver en kort redegørelse for de relevante grunde for beslutningen. I andre tilfælde er klagefristen 45 dage fra dagen efter, at Movia har offentliggjort en bekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende om, at der er indgået kontrakt.

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk

Internetadresse:http://www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
23/10/2017

Send til en kollega

0.062