23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2018/S 018-037913
Offentliggjort
26.01.2018
Udbudstype
Tildeling af kontrakt uden forudgående offentliggørelse

Udbyder

Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Syddanmark, Region Midtjylland, Region Nordjylland v/Region Midtjylland som kontraktansvarlig

Vindere

Udvidelse af eksisterende kontrakt med et 4. helikopterberedskab

(26.01.2018)
Norsk Luftambulanse AS
Holterveien 24
1448 Drøbak

Tillæg til kontrakt om levering af 3 helikopterberedskaber som led i etablering og drift af en landsdækkende akutlægehelikopterordning - udvidelse med et 4. helikopterberedskan

(22.03.2018)
Norsk Luftambulanse AS
Holterveien 24
1448 Drøbak

Udvidelse af kontrakt med Norsk Lufftambulanse A/S vedrørende den landsdækkende akutlægehelikopterordning


Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Syddanmark, Region Midtjylland, Region Nordjylland v/Region Midtjylland som kontraktansvarlig

Bekendtgørelse med henblik på frivillig forudgående gennemsigtighed

Tjenesteydelser

Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed/enhed

I.1) Navn og adresser
Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Syddanmark, Region Midtjylland, Region Nordjylland v/Region Midtjylland som kontraktansvarlig
Indkøb & Medicoteknik, Olof Palmes Allé 15
Århus N
8200
Danmark
Kontaktperson: Sidsel Marcussen
Telefon: +45 30536993
E-mail: Sidsel.Marcussen@stab.rm.dk
NUTS-kode: DK0

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: www.rm.dk

I.4) Type ordregivende myndighed
Regional eller lokal myndighed
I.5) Hovedaktivitet
Sundhed

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Udvidelse af kontrakt med Norsk Lufftambulanse A/S vedrørende den landsdækkende akutlægehelikopterordning

II.1.2) Hoved-CPV-kode
60400000
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

De 5 danske regioner indgik efter gennemførelse af forudgående udbud den 21. november 2013 kontrakt med Norsk Luftambulanse A/S (NLA) om levering af "3 helikopterberedskaber som led i etablering og drift af en landsdækkende akutlægehelikopterordning". Udbuddet i 2013 baserede sig på beslutningen i finansloven for 2013 om at oprette et permanent landsdækkende akutlægehelikopterberedskab med 3 helikoptere placeret i henholdsvis Skive, Ringsted og Billund.

Med Finansloven for 2018 er det nu besluttet, at beredskabet skal udvides med en 4. helikopter med base i det nordlige Danmark. Den 4. helikopter skal ifølge Finansloven være i drift den 1. januar 2019.

Regionerne ønsker nu at udvide den eksisterende kontrakt med NLA om 3 helikopterberedskaber til også at omfatte det 4. beredskab.

II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.1.7) Udbuddets samlede værdi (eksklusive moms)
Værdi eksklusive moms: 35 000 000.00 DKK
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
60424120
34711000
34711300
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK
Hovedudførelsessted:

Den 4. helikopter vil have base i det nordlige Danmark, men vil indgå i den landsdækkende akutlægekopterordning.

II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

De 5 danske regioner ønsker at udvide den eksisterende kontrakt med NLA om 3 helikopterberedskaber til også at omfatte et 4. helikopterberedskab, som skal placeres i det nordlige Danmark, og som skal være i drift den 1. januar 2019. Der skal således være tale om en fuld funktionsdygtlig helikopter, som kan indgå i det eksisterende beredskab på samme flyoperationelle niveau som de øvrige helikoptere fra denne dato.

Der er tale om en udvidelse af den eksisterende kontrakt, der er indgået i november 2013. Udvidelsen vil følge den eksisterende kontrakts løbetid, herunder også i en eventuel forlængelsesperiode. Kontrakten udløber den 31. september 2020, og kan herefter forlænges med op til 36 måneder til udløb den 31. september 2023.

II.2.5) Tildelingskriterier
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af optioner:

Se pkt. II.2.4. vedrørende option om forlængelse af den eksisterende kontrakt.

II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Den i pkt. II.1.7 angivne værdi er et estimeret årligt vederlag for det 4. helikopterberedskab. Den samlede værdi af udvidelsen afhænger således af den eksiterende kontrakt udløbsdato.

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Tildeling af kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende i tilfældene anført nedenfor
  • Udbuddet er ikke omfattet af direktivet
Forklaring:

Det er de 5 danske regioners vurdering, at kontrakten med Norsk Luftambulanse AS med hjemmel i udbudslovens § 183 kan udvides til også at omfatte det 4. helikopterberedskab. Det er i denne forbindelse regionernes vurdering, at regionerne ikke i forbindelse med udbuddet af den eksisterende kontrakt i 2012/2013 har kunnet forudse muligheden for, at akutlægehelikopterberedskabet på sigt skulle udvides med et 4. helikopterberedskab. Det fulgte således direkte af Finansloven for 2013, at den landsdækkende akutlægehelikopterordning skulle udbydes som en ordning med 3 beredskaber med placering i Ringsted, Billund og Skive. Ligesom det nu følger af finanslovsbeslutningen for 2018, at erfaringerne fra den eksisterende ordning tilsiger, at der har vist sig et behov for yderligere et beredskab, der skal have base i den nordlige del af Danmark.

Det er endvidere regionernes vurdering, at man - for at sikre effektiviteten af det landsdækkende akutlægehelikopterberedskab - har et egentligt og sagligt behov for, at det 4. helikopterberedskab integreres i den eksisterende kontrakt omfattende det nuværende landsdækkende akutlægehelikopterberedskab på 3 helikopterberedskaber, således at alle 4 helikopterberedskaber fremadrettet opererer under samme kontrakt og dermed på samme flyoperative niveau og vilkår. En integrering af det 4. helikopterberedskab i den eksisterende kontrakt indebærer således store fordele/synergier for særligt effektiviteten af det landsdækkende akutlægehelikopterberedskab, men også i forhold til regionernes ressourcer til håndtering af dette beredskab. Henset til at den eksisterende kontrakt videreføres på uændrede vilkår og dermed ikke overordnet ændrer karakter, samt at værdien af kontraktændringen omfattende det 4. helikopterberedskab ikke overstiger den oprindelige kontraktværdi med mere end 50 pct., er det herefter regionernes samlede vurdering, at betingelserne for at anvende bestemmelserne i udbudslovens § 183 alle er til stede, hvorfor den eksisterende kontrakt med Norsk Luftambulanse AS kan udvides med et 4. helikopterberedskab uden et nyt udbud. Til den eksisterende kontrakts udløb, skal der gennemføres et nyt udbud, således at en sådan ny kontrakt omfattende alle 4 helikopterberedskaber skal træde i kraft senest den 1. oktober 2023.

IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
Bekendtgørelsens nummer i EUT S: 2013/S 054-088959

Del V: Kontrakt-/koncessionstildeling

Kontraktnr.: 1
Betegnelse:

Udvidelse af eksisterende kontrakt med et 4. helikopterberedskab

V.2) Kontrakt-/koncessionstildeling
V.2.1) Dato for beslutningen om kontrakttildeling:
18/01/2018
V.2.2) Oplysninger om tilbud
Kontrakten er blevet tildelt en sammenslutning af økonomiske aktører: nej
V.2.3) Kontrahentens/Koncessionshavers navn og adresse
Norsk Luftambulanse AS
Holterveien 24
Drøbak
1448
Norge
NUTS-kode: NO0
Kontrahenten/koncessionshaveren bliver en SMV: nej
V.2.4) Oplysninger om kontraktens/delkontraktens/koncessionens værdi (eksklusive moms)
Kontraktens/delaftalens/koncessionens samlede værdi: 35 000 000.00 DKK
V.2.5) Oplysninger om underentreprise

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.3) Yderligere oplysninger:

Det følger af lov om Klagenævnet for Udbud § 4, at en ordregiver har mulighed for at sikre, at en kontrakt i de tilfælde, der er nævnt i § 17, stk. 1, nr. 1, ikke erklæres for uden virkning, hvis.

1) ordregiveren forud for kontraktindgåelsen i Den Europæiske Unions Tidende har offentliggjort en bekendtgørelse, hvoraf det fremgår, at ordregiveren agter at indgå kontrakten,

2) kontrakten ikke er indgået inden udløbet af 10 kalenderdage regnet fra dagen efter den dag, hvor bekendtgørelsen er blevet offentliggjort, og

3) ordregiveren finder, at indgåelsen af kontrakten uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions Tidende er tilladt i henhold til udbudsloven eller EU-udbudsreglerne.

De 5 danske regioner har til hensigt at udvide den eksisterende kontrakt med NLA med henvisning til denne bestemmelses pkt. 3, idet det er regionernes opfattelse, at den planlagte udvidelse af den eksisterende kontrakt, og dermed den direkte tildleing af den planlagte anskaffelse er tilladt i henhold til udbudsloven.

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk

Internetadresse:www.klfu.dk

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
23/01/2018

Send til en kollega

0.047