23948sdkhjf

50 ton totalvægt fra nytår

Julehumøret i vognmandsbranchen sættes en tak i vejret. Fra den 1. januar 2014 kan der læsses to ton ekstra på 6-akslede vogntog.
- Et årelangt arbejde er lykkedes for at få totalvægten op fra 48 til 50 ton på 6-akslede vogntog, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard.

- De to ton ekstra på ladet er meget velkomne. Det betyder en bedre udnyttelse af materiellet. Hermed øges produktiviteten i transportbranchen, ligesom det bidrager til en mindre belastning af miljø og klima.

Økonomisk opsving i horisonten

Der er hos Erik Østergaard ingen tvivl om, at tidspunktet for at udnytte kapacitetsforøgelsen er det helt rigtige.

- Selv om det går langsomt, begynder vi at ane et økonomisk opsving i Danmark. Hvor dansk økonomi kun kommer til at vokse med 0,4 procent i 2013, så lyder prognoserne på 1,5 procent i 2014 og lidt mere i 2015, vurderer han.

- Rigtigt meget gods kører med enten 6- eller 7-akslede vogntog. De to ekstra ton på ladet får derfor en ganske bred effekt.

- Forhøjelse fra 54 til 56 ton totalvægt på 7-akslede vogntog kommer først til at falde på plads et stykke inde i det nye år. Der tilbagestår nemlig en politisk forhandling i Folketingets Transportudvalg, slutter Erik Østergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094