Transport Byggeri Metal Fødevarer Energi Elektronik Træ og møbel
 

Ubetalte bøder skal kunne give køreforbud

- Af Claus Djørup

Flere lastbiler kan tilbageholdes i Henrik Dam Kristensens andet lovforslag om stramninger i godskørselsloven

Politiet får udtrykkelig hjemmel til at tilbageholde et køretøj, hvad enten det er dansk eller udenlandsk, når kørslen sker i strid med EU-regler, eller politiet vil sikre sig pant for bøder.

Det foreslår transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i et lovforslag, der er på vej gennem Folketinget.

Lovforslaget er anden del af ændringerne i godskørselsloven, som var i høring i efteråret. Første del af forslaget med "højere bøder" og "arbejdstid for selvkørende chauffører" er allerede vedtaget.

Muligheden for tilbageholdelse af lastbiler er nyt i forhold til efterårets lovudkast. Lovforslaget indfører en universaltilladelse, der både gælder kørsel i Danmark og i EU, og gyldighedsperioden forlænges fra 5 til 10 år.

Forslaget indfører også strammere kontrol med social dumping. Myndighederne kan kræve, at en vognmandsvirksomhed indsender dokumentation for, at den følger de kollektive overenskomsters løn- og arbejdsvilkår.

Undladelse koster tvangsbøder på 10.000 kroner om ugen. Efterlevelse betyder granskning af overenskomstparterne (arbejdsgivere og fagforbund), som kan oprette et overenskomstnævn til formålet.

Dette nævn skal bestå af fem medlemmer med en landsdommer som formand. DI og Dansk Erhverv udpeger hvert et medlem, mens 3F udpeger de to chaufførrepræsentanter.

Dette element splitter vognmandsbranchen. DTL og ITD er henholdsvis glad og skuffede over den strammere kontrol med overholdelse af overenskomster, fremgår det af organisationernes høringssvar.

ITD's adm. dir. Jacob Chr. Nielsen er den hårdeste kritiker af kontrol med løn- og arbejdsvilkår, som han betragter som forbud mod konkurrence på løn.

- Ingen andre europæiske lande har tilsvarende bestemmelser om skærpede sanktioner mod de virksomheder, der ikke følger den kollektive overenskomst, mener Jacob Chr. Nielsen.

Skriv kommentar
Abonnement

Få ubegrænset adgang til alle nyheder og artikler.

Opret nu
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 4.516 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Lastas A/S leverer to stk. DAF LF 210 FA 14 T med Kel-Berg kasseopbygning til Jydsk Tagteknik A/S

27. marts 2015 08:32
Lastas Trucks Danmark A/S

Det var en stor fornøjelse at udleverer disse to nye flotte DAF’er - LF 210 FA med Kel-berg boksopbygning - fra Lastas i Hedensted.

ACRALOCK limer på de fleste overflader såsom stål, aluminium, plast...

26. marts 2015 00:00
HF Industri & Marine ApS

ACRALOCK to-komponent methacrylate strukturel lim, er designet til limning på de fleste overflader såsom stål, aluminium, de fleste typer plast, kompositter & andre materialer.

Flot Kel-Berg 4 aks. nedbyg. trailer med ramper udleveret til LM Transport Ans A/S

26. marts 2015 08:58
Lastas Trucks Danmark A/S

Det var en stor fornøjelse at udlevere denne Kel-Berg 4 akslet maskintrailer nedbygget med ramper fra Lastas i Hedensted.

Carl Stahl A/S indgår 3-årig aftale med Barslund A/S

25. marts 2015 18:35
Carl Stahl A/S

Teknik, tryghed og pro­fessio­nalis­me er nøgleordene i den 3-årige aftale om service og levering af løftegrej, som Carl Stahl A/S netop har indgået med Barslund A/S.

Endeløse muligheder med lavtbygget Multilift kroghejs

25. marts 2015 00:00
SAWO A/S

SAWO Nørresundby har sammen med Volvo leveret en opbygning med et HIAB Multilift XR20.SL kroghejs til Vognmand Henrik Sørensen, Fjerritslev.

TITGEMEYER friktionsmåtter

25. marts 2015 09:38
TITGEMEYER Skandinavien A/S

- Anti-rutsche måtter der sikrer mod forskubning af gods