23948sdkhjf

Nytårstale 5 - Vi står ved en skillevej

- Kan en fuldstændig liberalisering af transportmarkedet få os ud af den økonomiske krise, eller skal vi satse på tilbageholdenhed og krav om lige konkurrencevilkår, spørger DTL's formand Jørgen Egeskov.
- DTL vil kæmpe for danske transportvirksomheder, fortsætter han i sin nytårstale 2011-2012.

- For os handler det om danske arbejdspladser og dansk beskæftigelse. Selvfølgelig ønsker vi et frit og åbent marked; men vi vil bekæmpe de ulige konkurrencevilkår.

- Nogen kalder denne holdning for protektionisme; men hvis vi lader de ulige vilkår galoppere derudaf, vil der ikke være danske transportvirksomheder i fremtiden. Det er DTLs grundsynspunkt.

"Isvinter" på vej

Jørgen Egeskov tror ikke, at en total liberalisering på uens vilkår er vejen ud af den krise, som verden befinder sig i.

- Krisen er ikke overstået. Forbruget er gået i stå, boligmarkedet står stille, byggeriet er på lavt niveau, og euro'en er under stærkt pres.

- Både den finansielle sektor og det øvrige erhvervsliv taler om, at vi er på vej ind i en lang, økonomisk "isvinter" med depression på alle markedsområder.

Ingen gavebod

På den baggrund har DTL-formanden også det synspunkt, at de kommende overenskomstforhandlinger ikke skal være en gavebod for arbejdstagerne.

- Det er den økonomiske situation ikke til. Men en god virksomhed kendetegnes ved, at der er ordnede forhold, og at de ansatte har anstændige betingelser, slutter Jørgen Egeskov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172