23948sdkhjf

Rammerne er på plads i Taulov

De ydre rammer i Taulov Transportcenter er blevet forbedret de seneste år. Nu har virksomhederne fokus på de mere bløde værdier.
De seneste tre-fire år har Taulov Transportcenter (TTC) fået sit udseende ændret kraftigt. Først og fremmest er der kommet ny tilkørselsvej til transportcentret, hvor der er god plads til lastbiler og modulvogntog.

Der er kommet et OK-servicecenter med diesel anlæg til lastbiler, bilvask og cafeteria. Det har længe været efterspurgt. Endelig er der også kommet en ny tilslutning til motorvejen, så man nu kan komme i alle retninger, uden at skulle køre større omveje.

Kronen på værket er Banedanmarks kombiterminal. Den har fået en tiltrængt modernisering, der har givet mere plads og bedre faciliteter og hermed skabt de nødvendige forudsætninger for at kunne imødekomme det stigende behov for nationale banetransportløsninger.

Alt i alt kan kommunens transportansvarlige projektchef, Troels Lemonius, med tilfredshed konstatere, at rammerne nu er tidssvarende.

- De passer i hvert fald til det aktuelle aktivitetsniveau blandt centrets virksomheder, siger han.

- Vi får slet ikke de mange henvendelser og forespørgsler om infrastrukturen, som vi fik tidligere. Nu er der i stedet kommet mere fokus på de bløde værdier: Har vi de rigtige busruter til de ansatte? Hvordan tager vi os af de bløde trafikanter, der også er i transportcentret? Det er den type problemstillinger, der tages op nu.

Hvis der er et enkelt ønske til endnu et stykke infrastruktur, peger han på en parkeringsplads til lastbiler og trailere. Den mark, hvor transportcentrets firmaer tidligere henstillede trailere på, forsvandt, da der blev byggede en ny indfaldsvej til centret.

- Vi kunne godt bruge et større indhegnet og videoovervåget P-område - en sikker rasteplads. Det er et projekt, som koster mange penge - og det har kommunen ikke just nu. Vi skal finde en model, der kan hænge sammen for en privat forretningsmand. Vi har et areal reserveret til det, og vi er villige til at give en entreprenør gode vilkår, hvis der er én med et godt forretningskoncept.

Endelig kunne man fra kommunalt side godt tænke sig en større synergi mellem havn og transportcentret. Især på baneområdet.

- Vi har skinner helt ned til trafikhavnen, men der er ikke særlig stor aktivitet på dette område. Det er ikke noget, som kommunen kan gøre så meget ved. Jeg tror, at det er et spørgsmål om priser, mængder, og tidsvinduer. Det er de lidt mere praktiske og forretningsmæssige forhold, der afgør det. Her kan kommunen ikke rigtig blande sig; men vi kan opfordre virksomhederne til at udnytte den infrastruktur, der findes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175