23948sdkhjf

Biler skal kunne styre selv

Ford er i front i et nyt europæisk forskningsprojekt, der skal udvikle biler, der styrer selv.
Aktive sikkerhedssystemer er afgørende faktorer for at højne trafiksikkerheden.

For at hjælpe udviklingen på vej har 29 virksomheder slået sig sammen under paraply-betegnelsen "Accident Avoidance by Active Intervention of Intelligent Vehicles". Det er et europæisk forskningsprojekt, der netop er blevet igangsat på Fords europæiske forskningscenter i Aachen i Tyskland.

Projektet koncentrerer sig blandt andet om udvikling af systemer, så bilen automatisk nedbremser og overtager styringen i kritiske situationer, for at undgå sammenstød – eller i det mindste, reducere følgerne af et eventuelt uheld.

Information til føreren

Avancerede systemer informerer føreren om potentielle farlige situationer forude. Det skal kunne føreren en forlænget reaktionstid. I de tilfælde, hvor føreren ikke reagerer i tide, griber systemet ind på egen hånd.

Projektet vil ganske sikkert udvide grænserne for, hvad vi troede kunne lade sig gøre, men vigtigst af alt, det vil forbedre trafiksikkerheden for os alle.

Konsortiet ledes af Ford og består af syv bilproducenter, seks underleverandører, 14 forskningsinstitutioner og tre andre interessenter.

Blandt parterne er Ford, BMW, Fiat, Daimler, Volvo, Volkswagen, Autoliv, Continental, Delphi, Navteq, TRW og Continental. EU-kommissionen har også halvpart i projektet, som i alt løbet op på 30 millioner euro de næste 42 måneder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08