23948sdkhjf

Danmark testland for el-varebiler

Mercedes-Benz har udvalgt Danmark som testland for sin elektriske Vito varebil, som skal serieproduceres fra 2012.
Den elektriske Vito kommer først i en lille for-serie, der skal testes i blandt andet Danmark og Sverige.

- Jeg regner med, at de første El-Vito'er kommer til Danmark sidst på året, siger Christian Devantier, der er salgschef for varebiler hos Mercedes-Benz i Danmark.

- Vi forhandler med et par virksomheder, som gerne vil teste bilen, og som har et kørselsmønster, der passer til den.

Den har en topfart på 80 km/t og vil kunne køre cirka 130 km på en opladning. Den er derfor bedst til kørsel i og omkring større byer, hvor varebilen er ideel til eksempelvis bydistribution og andre opgaver i tæt beboede områder:

Ingen skadelige udslip

Ifølge Christian Devantier udleder El Vito'en hverken CO2 eller skadelige partikler, men har alligevel samme høje kvalitet, driftssikkerhed og lastkapacitet som sin dieseldrevne søster.

- Med den nye Vito får virksomheder og offentlige myndigheder fra 2012 en reel mulighed for at anvende en transporter, der har sine velkendte kvaliteter i behold - men med en klart grønnere profil, og hvor overskydende elektricitet udnyttes effektivt til gavn for alle.

- Vito'en vil kunne lades op om natten, når der er overskud af energi. Tidligere har denne strøm ikke kunne lagres, men det kan den nu. Derfor kan overskydende elektricitet om natten bruges af elbiler om dagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094