23948sdkhjf

Barfoed fastholder lastbilafgift i 2012

Regeringen udskyder kørselsafgiften på personbiler på ubestemt tid, men det berører ikke planerne for en afgift på lastbiler.
Regeringens udskydelse af kørselsafgifter for personbiler berører ikke indførelsen af en kørselsafgift på lastbiler. Den kommer i 2012.

- Vi har besluttet at indføre en afgift på lastbiler i 2012, men vi har ikke truffet beslutning om, hvordan den afgift skal udformes, siger transportminister Lars Barfoed til Transportmagasinet.

Han afventer et udspil fra en arbejdsgruppe inden længe om lastbilafgiften.

Udskydelsen for personbilsafgiften er en fælles beslutning i regeringens økonomiudvalg, pointerer Lars Barfoed og afviser dermed, at han og skatteminister Kristian Jensen (V) er uenige.

Trafikministeren tilføjer som en korrektion til Berlingske Tidendes artikel onsdag 13. januar, at de to ministre også er enige om at undersøge, om det tyske system kan bruges.

Endnu ingen teknisk løsning

Regeringens plan om en kørselsafgift på personbiler fra 2015 er udskudt, efter at det er blevet umuligt at gennemføre en teknologisk løsning baseret på det hollandske system, der netop er udskudt til 2018, oplyser skatte Kristian Jensen i et svar til skatteudvalget.

Dermed står det hen i det uvisse, hvornår afgifterne på personbiler kan omlægges.

Holland indfører også kørselsafgifter på lastbiler flere år før personbiler, men tidspunktet er foreløbig udskudt til september 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078