23948sdkhjf

Regler for miljøzoner

Vi skal ikke kun have tyske, men fælles europæiske regler for miljøzoner, skriver Anne Mette Koch Bangsgaard, DI Transport, i denne kommentar.
De europæiske transportministre har på det uformelle ministermøde i La Coruña i Spanien drøftet transport og mobilitet i de europæiske byer.

Drøftelserne har inspireret den tyske transportminister Peter Ramsauer til at lægge sine tanker frem om ensartede regler for miljøzoner i de tyske byer.

Tankerne går på ens regler for tyske miljøzoner, ens regler for tyske dispensationer og ingen tyske miljøzoner med mindre partikelforureningen i et byområde kalder på handling for en renere byluft.

Hånd i hanke

Den tyske ministers tanker om miljøzoner går hånd i hånd med de tanker, vi har i DI Transport, men vores ambitioner går videre.

Vi nærer et stadig større ønske om fælles regler for miljøzoner i Europa – og ikke kun fælles regler for miljøzoner i Tyskland.

• Det handler om transport og mobilitet i de europæiske byer.

• Det handler om fælles rammer for en mere miljøvenlig europæisk transport.

• Det handler om at sikre det europæiske erhvervslivs konkurrenceevne - både inden for EU og på internationalt niveau.

Miljøzoner er en del af den europæiske dagsorden. Det er et fælles mål at få de europæiske transportministre til at følge og handle ud fra denne dagsorden.

Med venlig hilsen

Chefkonsulent

Anne Mette Koch Bangsgaard

DI Transport
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079