23948sdkhjf

Ny Opel Movano

Til foråret sender Opel en ny Movano på gaden med totalvægt på op til 4,5 ton. Der er udviklet nye motorer, og kunderne har mulighed for at vælge mellem for- og baghjulstræk.
Anden generation af Opels største varebil, Movano, kommer på gaden i løbet af foråret.

Nyheden bliver tilgængelig i flere karrosserivarianter og forskellige størrelser end de fleste konkurrenter. Desuden bliver der valgmulighed mellem baghjuls– og forhjulstræk samt mulighed for tvillingmonterede baghjul.

Modellerne omfatter:

• Combi version med ruder.

• Kassevogne i tre forskellige højder og fire længder.

• Chassis med enkelt eller dobbeltkabine til individuel opbygning.

Som kassevogn i L4H3-versionen får Movano klassens største taghøjde og nyttelast med mulighed for en længde i varerummet på op til 4,4 meter og en kapacitet på mere end 17 kubikmeter.

Op til 4,5 ton

Totalvægten for de største versioner er 4,5 ton med en nyttelast på 2,5 ton. Skydedørene i siden og fløjdøre bagtil sikrer optimale læsseforhold, hvor det er muligt at køre europaller direkte ind i varerummet.

Kabinen byder på optimale ergonomiske forhold med multijustérbare sæder og mulighed for at udstyre bilen med en dobbeltbænk, hvor den ene del kan klappes frem og fungere som bord. Desuden er der justerbart computerbord og masser af hylder og aflæggerum.

En nyudviklet 2,3 liters common-rail dieselmotor sikrer et lavt brændstofforbrug og gode trækegenskaber. Motorprogrammet går fra 100 hk (285 Nm drejningsmoment) over 125 hk (310 Nm) til den kraftigste på 150 hk (350 Nm). Alle motorer på det danske marked overholder nyeste Euro 5 udstødningsnorm og har partikelfilter.

Automatisk gearskifte

Seks trins manuel gearkasse er standardudstyr på alle versioner, og de to kraftigste kan udstyres med Easytronic automatisk gearskifte.

Movano sætter også ny norm for lavt brændstofforbruget med 12,8 km/l efter EU-normen for blandet kørsel, hvilket giver en teoretisk rækkevidde på mere end 1300 kilometer mellem hver optankning.

Sikkerhedsudstyret omfatter ABS bremser med elektronisk fordeling af bremsekraften mellem for- og bagaksel (EBD) som standardudstyr på alle varianter, ESP på versioner med baghjulstræk og mulighed for at tilkøbe ESP på versioner med forhjulstræk.

Opel Movano ventes introduceret på det danske marked i løbet af maj måned.

Samtidig lancerer Renault næsten identiske versioner af deres varevogn Master, mens Nissan Interstar, der hidtil har været med i trekløver-samarbejdet, stået af denne gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095