23948sdkhjf

Julesnestorm rammer Danmark

Der er udsigt til snestorm og trafikproblemer lillejuleaften. Den hvide jul skulle være sikret, men det samme er udsigten til snestorm og trafikproblemer.
Ud over mere sne lillejuleaften vil vinden også tage til, fortæller vagthavende hos DMI Klaus Larsen. Kun det nordlige Jylland slipper i denne omgang for snevejret, der allerede nåede til Bornholm og Lolland-Falster onsdag eftermiddag.

- Vi skal hen til en gang torsdag morgen, før det holder op i det jyske område og på Fyn. På Sjælland og Lolland-Falster skal vi nok frem til den 24., før det stilner af, sagde Klaus Larsen onsdag.

Det betyder mellem 10 og 15 centimeter sne i gennemsnit og risiko for snefygning rigtig mange steder, lyder det fra DMI.

- Der vil være store problemer på Sjælland, og den fynske motorvej vil få yderligere problemer, siger Klaus Larsen.

Lukket ved Odense

For netop bilisterne på den fynske motorvej havde onsdag en kedelig dag. Det kan de snakke med om hos Vejdirektoratet.

- Bilisterne ringer hele tiden ind. De tror, at der er tale om et vejarbejde, fortæller vagthavende Kristian Mody.

Det var dog ikke vejarbejde, men i stedet de lave temperaturer, der onsdag gav lange bilkøer på motorvejen over Fyn. Det var så koldt, at vejsaltet ikke havde nogen effekt, og derfor skulle der køres meget langsomt.

Det fik politiet til at lukke et spor i begge retninger mellem afkørsel 52 og 53. Onsdag aften var det fortsat uvist i hvor lang tid, sporene vil være spærret på den knap 10 kilometer lange strækning.

Tager toget

Udsigten til mere sne og problemer på vejene fik onsdag mange folk til at tage toget.

- Vi har aldrig oplevet så stort et pres den 22. Vi regner med omkring 40.000 passagerer i dag mod normalt mellem 30.000 og 35.000, sagde pressevagt hos DSB Lars Flindt Pedersen onsdag eftermiddag.

Aldrig før haft så travlt

Blandt de, som alligevel valgte at tage bilen, endte mange i grøften. Således har Dansk Autohjælp aldrig før i sin 31 år lange historie haft så travlt. Indtil onsdag klokken 17 havde over 2400 bilister fået assistance, og mere end halvdelen skulle have hjælp til at få bilen i gang.

Skulle sjællændere, fynboer og jyder brokke sig over vej- og vejrforholdene, kan de dog trøste sig ved at kigge mod Bornholm. Her er der udsigt til en halv meter sne i løbet af julen.

- Det er lige før, at man skal have en sneplov for at komme rundt, siger Klaus Larsen fra DMI.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109