23948sdkhjf

DHL klar med katastrofe-team i Haiti

Deutsche Post DHL har sendt sit katastrofe-team til Haiti for at yde logistisk støtte til den internationale nødhjælpsindsats efter tirsdagens voldsomme jordskælv.
DHL Disaster Response Team (DRT), som katastrofe-teamet hedder, forbereder sig på at slå base i Toussaint L'Ouverture-lufthavnen i hovedstaden Port-au-Prince.

Herfra vil man - i tæt samarbejde med FN - styre logistikken og sikre den kontinuerlige strøm af nødhjælp, der kommer ind via lujfthavnen.

- Vi er forpligtet til at levere støtte til befolkningen i Haiti i denne katastrofale situation, siger Frank Appel, adm. direktør for Deutsche Post DHL..

- Vi vil gøre vores yderste for at sikre, at tilstrækkelig mængde mad og medicin leveres mest effektivt muligt via den internationale lufthavn til befolkningen.

Lager i lufthavnen

DHL-holdet forbereder sig på at håndtere nødhjælp så som telte, presenninger, mad, tøj, medicin og rensningsudstyr.

DHL er også med til at etablere et midlertidigt lager i lufthavnen, herunder sorteringsfaciliteter, og vil skabe fuldt overblik over de donerede varer. En del af teamets opgaver er også at sikre en hurtig lastning på lastbiler og helikoptere. Missionen forventes at vare adskillige uger.

Ekstraordinær logistisk indsats

- DRT-teamet er designet til at håndtere katastrofer af denne art, siger Frank Appel.

- Teamets medlemmer er veluddannede og trænet i at gennemføre en effektiv logistik under vanskelige forhold; men denne katastrofe vil kræve ekstraordinære logistiske evner, blandt andet fordi landet allerede havde en dårlig infrastruktur, inden jordskælvet ramte.

DHLs Disaster Response Team blev etableret i 2005, da DHL gik i partnerskab med FN's Kontor for Koordinering af Humanitære Anliggender (UNOCHA).

Teamet består af tre hold à 80 specialuddannede, frivillige DHL-medarbejdere, der - ud over deres normale job - har meldt sig til at deltage i den humanitære indsats.

Holdene har deltaget i nogle af de seneste års største naturkatastrofer, blandt andet orkanen Katrina, jordskælv i Pakistan og Peru samt oversvømmelser i Burma/Myanmar.

DRT-teamet kan sættes ind i et kriseområde inden for 72 timer og vil blive på stedet, indtil situationen kan forvaltes af de lokale myndigheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063