23948sdkhjf

Salget af last- og varebiler stiger

Både lastbiler og varevogne har solgt godt i årets første to måneder.
Salget af varebiler ligger på årets første to måneder cirka 12 procent over samme periode sidste år. Lastbilsalget har også haft en god start, idet både januar og februar lå over sidste års gennemsnit. Det viser nye salgstal fra de Danske Bilimportører.

Flest små varebiler
Trods slagsfremgangen på de 12 procent, ligger salget af varebiler knap 8 procent under sidste års gennemsnit. Det skyldes, at varebilssalget i 2014 var meget højt og sluttede efter et meget stærkt andet halvår med et rekord salg.

Kategorien "De mindre varebiler" (under 2800 kg totalvægt) udgør med 1120 solgte styk over halvdelen af de solgte biler. Resten fordeler sig med godt 700 i størrelsen 2800-3490 kg totalvægt, mens knap 350 er på B-kørekortets maksimale 3500 kg. Salget af dieselbiler dominerer og står for 93 procent af de solgte biler. Leasingandelen tæller i perioden cirka 60 procent af alle leverede varebiler.

Stabil efterspørgsel på lastbiler
Lastbilsalget har også fået en god start og har på de første to måneder overgået sidste års gennemsnit på 308 lastbiler om måneden. I januar i år blev der solgt 318 styk og det blev til 329 styk i februar.

- Det er en stabilt stigende efterspørgsel gennem nu mere end et år, hvilket er absolut glædeligt, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

Hovedparten af de solgte lastbiler, knap 80 procent, er de såkaldte trækkere til kørsel med forskellige sættevogne.

Mellemklassebiler sælger bedst
Salget af personbiler steg stærkt i januar, men alligevel gik det samlede salg en smule tilbage, i alt 4,5 procent sammenlignet med samme periode sidste år. I denne kategori fortsætter salget af biler i mellemklassen frem, det såkaldte C-segment, ligesom man så det i hele 2014.

Kilde: De Danske Bilimportører

Kilde: De Danske Bilimportører

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109