23948sdkhjf

Aarhus Havn øger trafikken på krydstogtskibe

Havnen, der blandt andet tæller færge- og containerterminaler, har stor tilgang af udenlandske krydstogtskibe.
Aarhus Havn har for alvor placeret sig på søkortet som krydstogtdestination i Skandinavien. Med en stigning på næsten 100 pct. på bare ét år, vil 2016 blive havnens og byens absolutte rekordår.

I 2016 vil 23 krydstogtskibe lægge til kaj i Aarhus Havn, og ca. 60.000 gæster vil få mulighed for at opleve Aarhus fra både vandsiden og landsiden. æsterne kommer hovedsagligt fra Nordamerika samt hele Europa – fra nord til syd

Ifølge kundechef Nicolai Krøyer fra Aarhus Havn er stigningen et udtryk for, at flere rederier for alvor har fået øje på Aarhus som en attraktiv destination, der kan tilbyde både handelsliv, kultur og smuk natur.

- Men det er også min helt klare overbevisning, at nogle af de nye rederier, der er kommet til det seneste år, ønsker at prøve os af, før vi får status som europæisk kulturhovedstad i 2017, siger Nicolai Krøyer.

Den 11. marts rejser han sammen med Peer H. Kristensen fra VisitAarhus til Miami, der én gang årligt er verdens epicenter for krydstogtturisme. Sammen skal de forsøge at sælge Aarhus som kulturhovedstad i 2017 og på den baggrund trække endnu flere krydstogtturister til byen.

- Vi forventer os en del af besøget i år, fordi erfaringer viser, at krydstogtrederierne har et godt øje til kulturbydestinationerne. Samtidig har vi den fordel i Aarhus, at vi kan modtage de helt store skibe, fordi vi har vanddybde nok til det, fastslår Nicolai Krøyer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235