23948sdkhjf

Operation praktikplads sat i gang

Hver anden chauffør er over 50 år, pensionsalderen nærmer sig med raske skridt og der er alt for få chauffører til at tage over.
DI Transport søsætter et nyt initiativ "operation praktikplads”, der skal hjælpe virksomheder med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Baggrunden er, at hver anden chauffør nærmer sig pensionsalderen og det er generelt et problem for branchen at skaffe den nødvendige arbejdskraft. Samtidig har Nationalbanken opjusteret sit skøn for væksten, hvilket jo er aldeles positivt, men samtidig med til at udhule behovet endnu mere.

DIs kampagne, der løber over de næste to år, har til hensigt at matche lærlinge og praktikpladser. DI har i relation hertil oprettet et callcenter, hvor en task force ringer rundt til 1.000 medlemsvirksomheder med henblik på at få oprettet nye praktikpladser og få slået de allerede eksisterende op, så de unge kan få kendskab til dem.

Med initiativet håber DI Transport at kunne bidrage til, at transportbranchen får de chauffører, den har behov for både på kort og lang sigt.




Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11