23948sdkhjf

Fragtterminal skyder op i København

FedEx fejrer, at selskabets nye fragtterminal står færdig ved Københavns Lufthavn, men før officiel indvielse skal sorteringssystemet testes.
På blot seks måneder er byggeriet af en 8000 m2 stor fragtterminal skudt op på et hidtil uudnyttet stykke jord i lufthavnens fragtområde nær Øresund. Det er eksprestransportvirksomheden FedEx Express, datterselskab til amerikanske FedEx Corp, der bygger nyt for at optimere ekspresforsendelserne for selskabets danske og svenske kunder.

Med konstruktionen på plads, går projektet nu ind i den næste fase, der indebærer installation og testning af det avancerede sorteringssystem, som FedEx Express har investeret godt fire millioner euro i. Fragtterminalen forventes at åbne i slutningen af 2015 og alt skrider ind til videre planmæssigt frem.

15 medarbejdere tester sorteringssystem
For at teste og optimere det automatiserede sorteringssystem har FedEx Express indgået et unikt samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Incita i Valby, der hjælper mennesker tilbage på jobmarkedet.

15 medarbejdere er lige nu i fuld gang med at producere 5.000 pakker i alle størrelser og former, som skal bruges til at teste det nye sorteringssystem i fragtterminalen.

- Nu starter vi finjusteringsprocessen. Over de næste par måneder vil vi teste den nye sorteringsteknologi for at sikre fejlfri håndtering af kundernes forsendelser, fortæller Trevor Hoyle, Vice President, Operations, Northern Europe, FedEx Express.

Den 8000 m2 store fragtterminal, der blandt andet. indeholder et område til farligt gods og kølelagring, kommer til at håndtere 11.500 pakker per dag, når den åbner. Sorteringsbæltet måler i alt 360 meter og har et helt nyudviklet sorteringsbælte, der bruger en kombination af børstefri motorer, som driver bælterne, og strømgenererende hjul, som hjælper med at fastholde energien. Disse to elementer reducerer friktion og varme, hvilket betyder at 90 procent af den kinetiske energi opbevares og omdannes til elektricitet.

Terminalen er i øvrigt bygget i samarbejde med den belgiske ejendomsudvikler MG Real Estate.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109