23948sdkhjf

Udskudt Femern-projekt får baneprojekter til at skride

Det forsinkede Femern-projekt får en række danske trafikprojekter til at skride.
Hvis den planlagte forbindelse mellem Danmark og Tyskland først kan stå færdig efter 2021, skaber det udfordringer for planlægningen af flere nationale trafikprojekter, skriver Børsen i dag.

Banedanmark har blandt andet udskudt tidspunktet for at indgå kontrakter i forbindelse med udvidelsen af jernbanenettet mellem Ringsted og Holeby, og en revideret tidsplan er ligeledes undervejs for den kommende Storstrømsbro. Pt. hedder udsigten for den officielle færdiggørelse dog stadig 2021.

Hos Vejdirektoratet, der er ansvarlig for broprojektet, er man opmærksom på, at tidsplanerne er blevet revideret.

- Vi er opmærksomme på, at banearbejderne er blevet udsat et år, og jeg er overbevist om, at der kommer en beslutning i nærmeste fremtid om, hvordan vi skal rette os ind. Foreløbig arbejder dog vi efter den tidsplan, vi hele tiden har haft, siger Erik Stoklund, områdechef i Vejdirektoratet, til avisen.

Uklarhederne om den fremtidige Femern-forbindelse skaber også problemer for togpassagerer, der skal til og fra Fyn, da godstogene må fortsætte over Fyn en rum tid endnu, i stedet for at kunne benytte Femern Bælt-forbindelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187