23948sdkhjf

Tung containertrafik uden om Østerbro

En fremtidig Nordhavnstunnel mellem Nordhavnsvej og Nordhavn skal styrke trafikafviklingen til og fra Nordhavn.
Vejdirektoratet, Københavns Kommune og By & Havn, er i gang med at undersøge og planlægge en Nordhavnstunnel under Svanemøllebugten i forlængelse af Københavns Kommunes nye Nordhavnsvej.

Parterne ønsker at styrke adgangen til Nordhavn, så trafikken får bedre vilkår, mens bydelen fortsat kan udvikle sig. Samtidig skal den tunge trafik fra containerterminalen i Nordhavn ledes uden om Østerbro, hedder det ifølge projektbeskrivelsen.

De formelle rammer for udbygningen af Nordhavnstunnelen blev vedtaget i Folketinget pr. 18. februar i år, og projektet går nu ind i sin næste fase.

I forbindelsen med VVM-undersøgelsen kommer Nordhavnstunnelen i offentlig høring, af to omgange. Første høringsrunde foregår i perioden fra den 15. april til
den 15. maj med planlagt borgermøde den 23. april. Anden høringsrunde kommer til at finde sted i midten af 2016.

Herefter vil resultatet af undersøgelsen og høringen blive forelagt transportministeren og Københavns Kommune med henblik på en politisk drøftelse og stillingtagen.

Når anlægsloven for projektet er vedtaget vil der fra politisk side blive taget stilling til, hvornår Nordhavnstunnelen skal anlægges.

Læs mere om projektet på Vejdirektoratets hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141