23948sdkhjf

Tysk afvisning om genforhandling

Venstrefløjspartier har forgæves forsøgt at få genforhandlet byggeriet af Femern-forbindelsen.
Den tyske regering bakker fortsat op om Femern-forbindelsen og den aftale, som man har indgået med Danmark.

Forbundsdagens udvalg for trafik og digital infrastruktur afviste i går onsdag et forslag fra venstrefløjspartiet Die Linke og miljøpartiet Die Grünen, der påbød regeringen at genforhandle den aftale, der er indgået med Danmark og Femernforbindelsen.

Forslagsstillerne mener, at der er behov for at få regnet aftalen igennem igen for at sikre, at projektet er tidssvarende og opfylder det behov, der måtte være.

Står ved aftalen

Regeringskoalitionen, som består af CDU/CSU og SPD, står imidlertid fast ved den aftale, man indgik med Danmark i begyndelsen af 2010.

- Afvisningen af anmodningen er et klart signal fra koalitionens side for den faste forbindelse under Femern Bælt, hedder det i en udtalelse fra den trafikpolitiske talsmand fra CDU/CSU, Ulrich Lange, og ordfører Gero Storjohann fra samme parti.

Det danske lovforslag om anlæg og drift af Femern-forbindelsen venter kun på en sidste behandling i Folketinget, inden det kan vedtages.

Statstraktaten

Grundlaget for opførelsen af den faste forbindelse under Femern Bælt er den såkaldte statstraktat mellem Danmark og Tyskland. Den trådte i kraft den 14. januar 2010.

Ifølge den overtager Danmark projektering, anlæg og finansiering af kyst til kyst-forbindelsen, der bygges som en sænketunnel.

Tyskland skal sørge for, at infrastrukturen på den anden side af grænsen bliver udbygget, så den kan håndtere en øget trafik.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109