23948sdkhjf

Sæt strøm til køletrailerne

Cool Connection nedbringer omkostningerne til at holde køleanlæggene kørende.
Der kan spares masser af penge, hvis vognmændene bruger strøm til at nedkøle lastbilernes køletrailere og containere i stedet for lastbilernes dieselmotorer.

Det viser erfaringerne fra det samarbejde, som Energiselskabet SE og Innovationscenter for Logistik og Transport (ILT) har indledt.

Projektet hedder Cool Connection og skal fremme brugen af strøm til køletrailere og containere gennem opstilling af el-standere hos vognmændene i for eksempel Padborg, hvor der er en stor koncentration af køletrailere.

- Erfaringer viser, at man kan spare 50-80 procent af omkostningerne, hvis man bruger strøm til at nedkøle lastbilernes trailere og containere, når de holder stille, forklarer projektleder Ryan Svejstrup Rud fra energiselskabet SE.

- Alternativet er, at lastbilens dieselmotor driver køleanlægget. Det er fint nok, når lastbilen kører, men når den holder stille hjemme på pladsen eller en rasteplads, vil det være bedre at benytte strøm.

Energiselskabet SE har udarbejdet et koncept, som hjælper den enkelte vognmand med at komme i gang.

- I første omgang er det vores opgave at oplyse branchen om mulighederne. Siden hen er det meningen, at vi skal levere strømmen, siger Ryan Rud.

- Selve installationen gennemføres af kundens egen elektriker. Vi sørger for, at det bagvedliggende el-net er til rådighed og kan levere den nødvendige effekt, siger Ryan Rud.

I løbet af april vil konsulenterne fra SE aktivt henvende sig til vognmandsvirksomhederne i forsyningsområdet, som er den sydlige halvdel af Jylland.

Positive resultater

Der findes transportvirksomheder, der allerede er begyndt at bruge strøm, når køletrailerne holder hjemme på pladsen.

Ifølge deres erfaringer tager det to år at gøre projektet rentabelt. Til gengæld er forrentningen 89 procent.

Øge konkurrenceevnen

Når Innovationscenter for Logistik og Transport er gået med med i projektet er det for at øge vognmændenes konkurrenceevne.

- Konkurrencen er stor i transportbranchen. Derfor er alle tiltag, der kan nedbringe udgifterne og øge konkurrenceevnen, interessante, siger Poul Bruun, direktør i ILT.

Penge og miljø

- Med dette projekt kan vognmændene spare penge; men de kan samtidig forbedre miljøet og reducere støjen,

Cool Connection bidrager også til, at branchen bruger energi på en måde, som giver mening for både miljø, kunder og bundlinje.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078