23948sdkhjf

Bilsalg afspejler optimisme

Lastbilsalget fortsætter den stærke tendens gennem nu snart flere måneder.
Det samlede bilsalg er i fortsat vækst, om end april endte 14 procent under sidste måneds absolutte rekord.

April i år ligger 5,8 procent over april måned sidste år og de første fire måneder af i år tilsvarende 5,5 procent over sidste år. Tendensen gælder for personbiler, varebiler samt lastbiler og tendensen er mere markant for de erhvervsrelaterede vare- og lastbiler, oplyser De Danske Bilimportører.

- Vi betragter tallene som et klart tegn på fortsat optimisme i samfundet som helhed, og specielt som et utvetydigt tegn på større aktivitetsniveau i erhvervslivet, siger Gunni Mikkelsen, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Lastbiler fortsætter frem
Et mindre fald fra marts til april på 10 procent betyder ikke at salget er dalende - tværtimod, april i år tegnede 50 procent over april 2014, ligesom salget år til dato markant overstiger salget fra samme periode sidste år.

Langt hovedparten (knap 90 procent) af lastbilerne var store lastbiler med en totalvægt på over 16 tons, og væksten var at finde både blandt de 2-akslede (16-24 tons) samt de 3 og 4-akslede (over 24 tons).

- Igen ser vi salget af disse lastbiler, driftsmidler i transportindustrien, som et meget positivt tegn på aktivitetsniveauet, men til dels også som et akkumuleret behov for en vis udskiftning af driftsmidlerne, kommenterer De Danske Bilimportører i forbindelse med offentliggørelsen af de seneste salgstal.

Alle varebilsegmenter i vækst
Tendensen er klar i alle varebilssegmenter. Der er både vækst i salget af varebiler under 2800 kg totalvægt, i mellemstørrelsen 2801-3499 kg såvel som i 3,5 tons segmentet. Medlemmerne hos De Danske Bilimportører melder om et generelt godt salg og optimisme hos køberne, og der er en tro på en fortsat positiv udvikling.

- Væksten er ikke drevet af større enkelthandler men bredt af en efterspørgsel blandt mange forskellige brancher, hvilket vi ser som et godt og sundt tegn, uddyber De Danske Bilimportører.

De mindre varebiler, under 2800 kg totalvægt, udgør med 1365 stk. over halvdelen af de solgte varebiler, og resten fordeler sig med 850 i størrelsen 2800-3490 kg totalvægt medens 448 stk. er på B-kørekortets maksimale 3500kg. Diesel er helt dominerende med 93 procent af de solgte biler og leasingandelen udgør ca. 60 procent af de leverede varebiler.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237