23948sdkhjf

Stor elbil-ordre til Renault

Det er gået lidt sløvt, men med en ordre på 100 elbiler, skubber Odense Kommune nu for alvor gang i salget.
Odense Kommune har bestilt 100 elbiler af mærket Renault Zoe som led i en grøn omstilling af bilflåden. Alle bilerne skal anvendes i Hjemmeplejen.

Hos Renault Danmark, der hvert år sælger omkring 19.000 traditionelle biler, er man meget begejstret for at skulle levere de 100 elbiler til Odense Kommune. For det er ingen hemmelighed, at markedet for elbiler har været langsomt i optrækket.

- Elbilerne har det lidt som økologien for 20 år siden. Dengang var der heller ikke mange private, der købte det. Udviklingen blev for alvor sat i gang, da offentlige institutioner og virksomheder begyndte at indføre en politik om økologi. Den sammen tendens ser vi på elbilområdet, hvor det offentlige skubber salget i gang. Men til forskel fra økologien, er det faktisk næsten omkostningsfrit at skifte fra benzin til el, siger direktør i Renault Danmark Henrik Bang.

Bilerne skal leveres i midten af september, og der kan følge flere ordre i fremtiden. Det er nemlig hensigten, at Odense Kommune vil have endnu flere elbiler i sin flåde.

Ved valg af leverandør har kommunen lagt vægt på gode ind- og udstigningsforhold, da personalet stiger ind og ud af bilerne mange gange i løbet af dagen, men også siddekomfort og udsyn har været højt prioriteret. Renault Zoe, der har en rækkevidde på op til 240 km og opladningstid på under en time, vandt over konkurrenter som VW, Nissan, BMW og Kia.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125