23948sdkhjf

Volvo Group henter ny direktør i Scania

Scanias adm. direktør Martin Lundstedt skifter til Volvo Group.
Volvo Group, der er moderselskab for både Volvo Trucks og Renault Trucks, har ledt efter en ny topchef til afløsning af Olof Persson. Nu er personen fundet, og det bliver ingen ringere end Martin Lundstedt, som siden 2012 har været CEO hos konkurrenten Scania Group.

Martin Lundstedt starter først sit nyt job til oktober, oplyser Volvo Group i en pressemeddelelse. Indtil da vil finansdirektør Jan Gurander varetage rollen som stedfortrædende adm. direktør i Volvo Group.

Martin Lundstedt har haft hele sin karriere hos Scania. Han er uddannet civilingeniør og kom til Scania i 1992 som elev og er siden steget i graderne. Han har blandt andet været projektleder for Scanias fabrik i Brasilien og direktør for fabrikken i Frankrig, inden han for otte år siden blev udnævnt til chef for lastbilforretningen hjemme i Sverige. I 2012 blev han forfremmet til koncernchef og adm. direktør.

Med direktørskiftet varsler Volvo Group en ændring i strategien.

- Efter tre års fokus på produktudvikling, fornyelse, intern effektivitet og omstrukturering, er vi på vej ind i en ny fase med en intensiveret fokus på vækst og lønsomhed, siger Carl-Henric Svanberg, der er formand for bestyrelsen i AB Volvo.

- Det skal opnås ved yderligere bygning på vores førende mærker, stærke aktiver og engageret og dygtige medarbejdere over hele verden.

- Olof Persson har med energi og beslutsomhed foretaget en omfattende ændring af Volvo Group. I dag er vi betydeligt bedre rustet til at konkurrere om førerpladsen i vores branche.

Martin Lundstedt
Uddannet civilingeniør (Chalmers)
1992: starter i Scania.
1995: projektleder Scania do Brasil.
1996: chef for Scania Engine Production.
1999: chef, motorudvikling.
2001: chef for Scanias fabrik i Angers, Frankrig.
2005 chef for produktmarkedsføring.
2006: chef for lastbilvirksomheden.
2007 chef for Franchise and Factory Sales.
2012 adm. direktør og koncernchef for Scania.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125