23948sdkhjf

DHL: Nye ideer er vores fremtid

Nye innovationscentre skal fremme udviklingen af supply chain løsninger globalt.
I en nylig rapport fra DHL og Cisco anslås det, at tingenes internet alene vil betyde en omsætningsfremgang på 1.9 billioner dollars for supply chain- og logistikindustrien i 2020. Derfor har Deutsche Post DHL investeret i to nye innovationscentre, der skal sikre, at firmaet spiller en ledende rolle i den globale udvikling af logistikindustrien og i at være med til at skabe en bæredygtig fremtid.

- De innovative idéer vil være styrende for vores fremtid. Hos Deutsche Post DHL er en kundeorienteret tilgang nøglen til to af vores store ambitioner. Den ene er, at vi vil have en pionérrolle i at udvikle bæredygtige logistikløsninger, der passer på Jorden. Den anden er, at vi vil være førende i at udvikle de løsninger, som vores kunder efterspørger mest. Det gælder både med hensyn til at levere varer købt på nettet, designe en global forsyningskæde eller sende temperaturfølsomme lægemidler. For at opnå dette vil vi fortsat skue langt ud i fremtiden for at gøre vores idéer til salgsbare logistikløsninger, der hjælper vores kunder med at blive endnu mere succesfulde, siger Frank Appel, der er adm. direktør for Deutsche Post DHL Group.

Det nye koncept for innovationscenteret i Troisdorf nær Bonn er tilrettelagt, så der bliver et langt større samarbejde med kunder, eksperter og akademikere fra forskellige fagområder. I Singapore vil DHL Innovation Center blive lagt sammen med DHL Supply Chain Advanced Regional Center.

Sidstnævnte er netop under opførelse og er et byggeprojekt til 100 mio. dollars. Begge centre kommer til at arbejde tæt sammen med DHL’s Trend Research team. Forskerne i dette team indsamler og analyserer løbende nye udviklinger i branchen og hvordan de påvirker logistikbranchen og hele værdikæden. Resultaterne bliver samlet i den årlige Logistics Trend Radar rapport.

Blandt noget af det, som DHL’s Trend Research team har set på, er det nye begreb ’tingenes internet’. Her forudser teamet i samarbejde med Cisco, at der i 2020 vil være intet mindre end 50 milliarder enheder koblet til internettet. I dag er tallet 15 milliarder. Det får afgørende konsekvenser og vil byde på helt nye muligheder fra hvordan forsendelser leveres til større effektivitet i varehuse og godstransport.

Ifølge Cisco’s økonomiske analyse vil tingenes internet skabe en værdistigning på 8 billioner dollars verden over i løbet af de næste 10 år. Det vil alene betyde 1.9 billioner dollars i supply- og logistikaktiviteter.

- Al erfaring viser os, at innovation skal være kundeorienteret. En virksomhed finder bedst på nyt ved at lytte til kundernes behov og ved proaktivt at dele ’best practice’-erfaringer på tværs af brancher og sektorer. Målsætningen for DHL Innovation Center er netop at skabe et kreativt miljø, hvor de geniale idéer bliver til deciderede løsninger, der bliver udviklet og afprøvet inden de kommer på markedet,” siger Matthias Heutger, der er Senior Vice President for Marketing & Development hos DHL Customer Solutions & Innovation.

FAKTA om DHL Innovation Center
• Det europæiske center ligger i Troisdorf nær Bonn i Tyskland. Endnu et center er på vej i Singapore.
• DHL’s idé er at udvikle nye tiltag i samarbejde med kunder, forskere og udvalgte partnere i industrien.
• Selve bygningen er inddelt i flere områder og indeholder bl.a. udstillinger, hvor man kan se en Formula E-bil. Den har til formål at vise, at DHL arbejder hen i mod bæredygtige transportløsninger. Der er også et område, der viser forskellige scenarier for, hvordan verden kan se ud i 2050 — og hvad det stiller af krav til logistik.
Læs mere om: DHL
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236