23948sdkhjf

112 vogntog standset i syddansk kontrol

Sydøstjyllands Politi afholdt torsdag en færdselskontrol med Tungvognscenter Syd og SKAT. Under kontrollen blev der rejst sigtelser mod 17 chauffører og 18 ejere.
Mens danskerne strømmede til valgstederne torsdag, afholdt Sydøstjyllands Politi en udvidet færdselskontrol. Der var blandt andet færdselsbetjente, Tungvognscenter Syd, SKAT og Trafikstyrelsen til stede under aktionen, som foregik mellem kl. 16:00 og 23:00.

Bremseprøvestanden på prøve
Ved gårsdagens kontrol blev også lastbilernes bremseevne og forholdene under dyretransport kontrolleret.

- Ud af 12 standsede lastbiler var der én, som bremsede skævt, tre der blev indkaldt til syn og desuden fandt vi blandt andet tre sættevogne, som bremsede under præstationskravet, én der bremsede skævt og tre, der blev indkaldt til syn, siger vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen.

Tungvognscenter Syd og National Færdselscenter standsede i alt 122 vogntog under kontrollen, og heraf blev der rejst sigtelser mod 17 chauffører og 18 ejere.

Dyrlægerne registrerede blandt andet utilstrækkelig indvendig højde i én svinetransport, ét defekt vandingsanlæg samt to tilfælde, hvor der manglede vand i en svinetransport under gårsdagens kontrol.

Flere var på stoffer
I alt blev der standset 757 køretøjer. Heraf måtte de 70 tage hjem med et klip i kørekortet

- Kontrollen i går tegnede desuden et billede af, at folk har taget budskabet om ikke at blande sprit og kørsel sammen, for antallet af spritbilister i går var nede på tre. Til gengæld er det bemærkelsesværdigt, at vi i løbet af den syv timer lange kontrol standsede hele syv køretøjer, hvor føreren var påvirket af medicin eller euforiserende stoffer, fortæller vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen fra Sydøstjyllands Politi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156